Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

Een 14-jarige Delftenaar werd woensdag betrapt toen hij bij een supermarkt aan de Van Foreestweg drie repen chocolade wilde stelen. Nog voordat de Politie ter plaatse was, bekende hij de diefstal en gaf hij de repen terug. Toch moest hij mee naar het Politiebureau, waar zijn moeder op de hoogte werd gesteld. Met een HALT-verwijzing op zak mocht hij na het verhoor met z'n moeder mee naar huis. 

Dankzij een oplettende getuige kon een 53-jarige Delftse inbreker woensdag in de kraag gevat worden. De getuige meldde rond 20.45 uur dat er op de Pluympot in Delft een man rondscharrelde die zich verdacht ophield en aan deuren van woningen voelde. Agenten zagen de man die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd aangehouden en naar het Bureau gebracht. Op de Pluympot bleek een ruit van een woning te zijn vernield. 

Agenten zagen woensdag om 00.45 uur bij de bushalte op de Woudseweg in Schipluiden een automobilist stilstaan met zijn alarmlichten aan. Ze spraken de bestuurder aan, die met een draaiende motor en een fles drank op de passagiersstoel achter het stuur zat. De 45-jarige Hagenaar verklaarde zelf te hebben gereden. Hierop hielden de agenten de hem aan ze en brachten hem naar het Politiebureau. Omdat hij er niet in slaagde de blaastest te voltooien, nam een arts bloed bij hem af. Hij mocht in afwachting van de resultaten van de bloedtest met der taxi naar huis. 

Een 29-jarige automobilist uit Den Haag bleek woensdag bij een controle te veel te hebben gedronken. Agenten controleerden hem toen hij met zijn auto op de Oostpoortweg in Delft reed. Hij moest blazen en blies 525 ugl. Hij kreeg een tijdelijk rijverbod en hij ging met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor het rijden met een verlopen rijbewijs op zak naar huis. Anderhalf uur later zagen agenten hem weer rijden, nu op A13. Hij kreeg processen-verbaal voor het rijden onder invloed, voor het rijden tijdens een rijverbod en voor het rijden met een verlopen rijbewijs. 

De Politie trof maandag in Nootdorp een nepwapen aan onder het zadel van een scooter van een 16-jarige Voorburger. De agenten controleerden hem rond 14.45 uur omdat hij door rood reed. Toen hij z'n rij- en kentekenbewijs onder zijn zadel vandaan haalde, zagen de agenten een wapen liggen dat wel erg veel op een echt vuurwapen leek. Op het Bureau bleek dat het een speelgoedwapen was. Omdat het wel heel erg op een echt vuurwapen lijkt, is het bezit ervan strafbaar. De Politie nam het wapen in beslag en de jongen kreeg een proces-verbaal. 

De Politie hield maandag om 18.30 uur twee mannen aan die rondreden met gestolen spullen in hun auto. De Politie reageerde op een melding dat er een man rondliep op het parkeerterrein bij een woonwarenhuis aan de Olof Palmestraat die erg veel interesse toonde in de geparkeerde auto's. Later werd hij met een andere man aangetroffen in een auto op de A13. Tijdens de controle van het tweetal en het voertuig troffen de agenten spullen aan waarvan direct het vermoeden bestond dat die van diefstal afkomstig waren. De twee mannen, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats en 30 en 35 jaar oud, werden aangehouden. Tussen de spullen die de Politie in de auto aantrof zaten onder andere betaalpasjes. Navraag leerde dat die bij een inbraak waren weggenomen. Bij de inbeslaggenomen goederen zaten ook nog vier autoradio's en drie navigatieapparaten waarvan de Politie de herkomst nog onderzoekt. 

Agenten hielden maandag om 19.13 uur een 20-jarige Hagenaar aan als verdachte van diefstal. Hij viel op bij een beveiliger van een winkel aan de Papsouwselaan. Die hield de man tegen en belde de Politie. Agenten namen de winkeldief van de beveiliging over en namen hem mee voor verhoor naar het Politiebureau. Daar bleek dat hij een tas vol gestolen kleding bij zich had. Hij biechtte op dat hij verschillende artikelen had gestolen in verschillende winkels in Delft. Hij deed vrijwillig afstand van de gestolen waar.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12