Veel gekker moet het niet worden 25 juli

Een 33-jarige vrouw uit De Lier is op woensdag om 09.00 uur aangehouden in de Professor Krausstraat in Delft. Agenten in een onopvallende Politieauto zagen de vrouw door rood rijden op de kruising van de Westlandseweg met de Engelsestraat. Ze wilden de vrouw hierop aanspreken, ze gingen haar achterna, maar ze reed met hoge snelheid door en het kostte de agenten moeite de vrouw te laten stoppen. Terwijl ze achter de vrouw aan reden, reed ze nog drie keer door rood. In de Professor Krausstraat stopte ze uiteindelijk. Ze werd aangehouden en meegenomen naar een Politiebureau. Daar kon ze later weer vertrekken met vier bekeuringen wegens het rijden door een roodverkeerslicht. 

Agenten hielden woensdag twee Hagenaars van 21 en 31 jaar aan, omdat ze in een gestolen auto door Nootdorp reden. Ze zagen de mannen om 12.50 uur lopen op de Dunantlaan. Omdat ze zich vreemd gedroegen, besloten de agenten hen te controleren. Ook daarna hielden ze hen nog even in de gaten. Op een gegeven moment stapten de mannen in een auto en reden ze weg. De agenten controleerden de auto, die gestolen bleek te zijn. Ze reden de auto klem, waarna de mannen er te voet vandoor gingen. Na een korte achtervolging werden ze alsnog aangehouden. In de auto werden ook nog inbrekerswerktuigen aangetroffen. 

Met man en macht werd woensdag gezocht naar een 14-jarige autistische jongen, die woensdagmiddag 21 juli tijdens een begeleide fietstocht verdween. De begeleiders gingen direct naar de jongen op zoek en ze waarschuwden de Politie. Omdat een visser verklaarde dat hij een jongen, die aan het signalement voldeed, had gezien in de omgeving van de Dobbeplas, werd daar direct een grote zoekactie begonnen. Politiemensen, de Politiehelicopter, speurhonden, Politieagenten te paard en Brandweermensen in boten hebben naar de jongen gezocht. Ook werden SMS-alert en Burgernet ingezet. Rond 16.40 uur kwam het verlossende telefoontje: de jongen was vermoeid maar ongedeerd bij een garagebedrijf in Berkel en Rodenrijs naar binnen gelopen. Hij werd teruggebracht naar huis. 

Agenten gingen afgelopen dinsdag, na een melding over een hennepkwekerij, poolshoogte nemen aan de Reinier de Graafweg. Bij de bewuste woning zagen ze door het openstaande raam drie wietplantjes in de vensterbank staan en een buis uit het raam hangen. De agenten belden bij de woning aan en werden door de bewoner, een 49-jarige Delftenaar, binnengelaten. In de kamer waar de drie plantjes in de vensterbank stonden, zagen de agenten fel licht door een kier van een deur komen. Nadat de bewoner ook deze deur geopend had, zagen de agenten een hennepkwekerij. De bewoner werd aangehouden en de kwekerij ontmanteld. Toen even later de tweede bewoner, een 34-jarige Delftenaar, thuis kwam, werd ook hij aangehouden. De Politie onderzoekt de zaak.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1