Danny Bertels hoopt met SV Den Hoorn op promotie, maar dat zal nog niet meevallen

Algemeen

Danny Bertels (links) en Delfia-tegenstander Pierre van Zadelhoff in een fraai nummertje synchroon door de knieën gaan. Geheel links (met nummertje 5) de rug van Thom van Velzen. (foto: Roel van Dorsten)

DEN HOORN – Ze hadden er, eerlijk is eerlijk, bij SV Den Hoorn toch wel wat meer van verwacht, van dit seizoen. Goed, het is nog niet te laat, je weet nooit hoe een koe een haas vangt, maar menselijkerwijs gesproken zijn Full Speed en dvv Delft iets te ver uit het zicht op de promotierijpe plekken verdwenen.

"Dus zullen we ons op een periode moeten richten. Of op een vervangende periode", zegt spits Danny Bertels. "Nacompetitie is ook leuk. En daar hebben we ook aardig wat ervaring in". 

Bertels (29) begon met voetballen bij DVC. Als C'tje stapte hij over naar Vitesse Delft, waar hij voornamelijk in het tweede speelde. Vier seizoenen geleden belandde hij bij SV Den Hoorn. Dat wel meer oud-Vitesse Delft-spelers in de ledenlijst zag opduiken. Bertels is dus spits. Maar dan niet één van het type dat de bal moeiteloos en met een vrolijk makende regelmaat achter de vijandelijke doelman pegelt of knikt. "In het tweede heb ik er een keer 23 in een seizoen gemaakt, voor de rest houdt het bij een treffer of zes per seizoen wel op". De conclusie vergt dan ook weinig denkwerk: "Ik ben geen scorende spits". Veeleer is hij een wat zo mooi heet targetman. "Mij aanspelen, balletje vasthouden, anderen bij laten sluiten. Af en toe hou ik een balletje wel 's te lang vast, hoor ik dan. Ach, ik trek me daar weinig van aan. Ze moeten wát te zeuren hebben. Nee, ik ben totaal niet gevoelig voor dat soort gekakel. Ik ben een nuchtere jongen. Dat krijg ik ook altijd te horen: Het lijkt wel of het je niet interesseert. Maar ik vind voetbal een hartstikke leuk spelletje". 

Natuurlijk, zo zegt hij, zou hij best vaker willen scoren. "Maar daarvoor mis ik een aantal dingen. Bijvoorbeeld snelheid. Ik zou meer snelheid moeten hebben om door middel van een actie vrij te komen en het dan af te maken. Maar dat zit dus niet in mijn manier van spelen. Ik moet het hebben van de aanname". 

John de Letter is (ook volgend seizoen) de trainer van SV Den Hoorn. "Hij is van het 3-5-2-systeem. Daarin ben ik de balvaste spits, een snelle jongen moet dan om mij heen spelen. Als je naar de stand kijkt en naar het aantal punten dat we hebben, dan zou je kunnen denken dat dat niet echt goed werkt. Maar ik vind het wel een prettige manier van spelen. Het is voor ons nieuw. Daarvóór speelden we altijd met vier man achterin. We gaven niet veel weg. Nu hebben we wel meer doelpunten tegen. En we scoren te weinig. Daarom hebben we ook te weinig punten". 

Dit seizoen is, hoe dan ook, niet te vergelijken met vorig seizoen. "Toen draaiden we onderin mee. Zaten we in een Haagse poule, dat lag ons niet helemaal. Nu, met al die derby's, is het hartstikke leuk. Daar voetbal je voor. Veel publiek, veel bekenden, ook bij de tegenstanders, lekker dollen vooraf". En daar bovenuit steekt dan weer de derby tegen vv Schipluiden. "Als we die winnen, dan doen we het als SV Den Hoorn echt goed. Dit seizoen wonnen we met 1-0. Ik scoorde het enige doelpunt. Al was ie niet te missen…" 

Bertels kijkt voorzichtig vooruit. "Dit seizoen is ons doel om te promoveren". Maar ja, die dekselse tegenstanders. "Delft heeft gewoon een goeie ploeg. En Full Speed heeft ons verrast. En ons niet alleen. En ook RKDEO heeft een goeie ploeg. Het zal wel tussen ons vieren gaan, denk ik". 

SV Den Hoorn speelde afgelopen zondag tegen Delfia. Het werd 1-1. Een terechte uitslag, vindt ook Bertels. En nee, dat het bepaald geen wedstrijd was waar de toeschouwers nog lang opgetogen over zullen napraten, dat had niet te maken met het feit dat het voor het eerst in zo veel weken weer 'om het echie' ging. "John de Letter had dat wel goed voor elkaar, met trainen in de afgelopen weken. We hebben in de sporthal getraind. En ook een paar keer op kunstgras, bij Full Speed en bij DSVP". De winterstop had zelfs een voordeel: "Een paar spelers konden herstellen van blessures. Want dat merken we wel: we hebben een vrij oud team, met spelers die nog wel 's een pijntje hebben. Als we een paar dragende spelers missen, dan vangen we dat niet zo makkelijk op".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12