Huis te Koop: Pottenbakkerstraat 69, Delfgauw

Algemeen

DELFGAUW – Wonen in Delfgauw en werken in Amersfoort, dat houdt niemand lang vol. Met deze vooruitziende blik hebben Ad en Monique Aerts ervoor gekozen om naar Woerden te verhuizen. Daar woont al bijna de hele familie en de reistijd naar zijn nieuwe standplaats wordt voor Ad gehalveerd. De bewoners vinden het best jammer om hier te vertrekken, maar een nieuwe stap zetten is ook leuk.

Vijf jaar geleden gingen zij in dit huis wonen, aan de uiterste rand van Emerald. Door deze gunstige ligging is de omgeving erg rustig. Het was voor het eerst dat zij een huis kochten, daarvoor woonden zij in een huurflat op de vijfde etage. Met hun dochter Sanne erbij was dat niet ideaal. “Met een kleine was het daar geen doen, dus daarom hebben we deze kans meteen gegrepen”, zegt Monique. “En daar hebben we echt geen spijt van gehad.” 

Twee jaar geleden hebben zij een opbouw laten plaatsen. Hierdoor is er een etage bij gekomen, met een heerlijke grote kamer van 5 bij 5 meter voor Sanne. “De nieuwe bewoners zouden hier ook makkelijk twee slaapkamers van kunnen maken”, zegt Ad. “De overige kamers in huis zijn trouwens ook vrij ruim.” 

De tuingerichte woonkamer van 5 bij 5.40 meter is netjes afgewerkt. De kamer heeft een plavuizenvloer met vloerverwarming. Aan de voorzijde is de open keuken met afmetingen van 2.60 bij 3.60 meter. De keuken is luxueus ingericht, met onder andere een los staand RVS-fornuis en bijbehorende afzuigkap. “Daar ben ik heel blij mee”, zegt Monique. “Op die manier heb je veel meer ruimte in de keuken. Dat fornuis zal ik best gaan missen in ons nieuwe huis.” 

De keuken is verder onder andere voorzien van een vaatwasser en een apothekerskast. Aan de achterzijde van de kamer biedt een deur toegang tot de tuin met een houten berging (zuidwesten). “Vorig jaar heb ik de achtertuin helemaal opnieuw bestraat”, zegt Ad. “Voor de aardigheid heb ik ook een vijvertje gemaakt.” 

Op de eerste etage is aan de tuinzijde de ouderslaapkamer. Deze meet 4.24 bij 2.80 meter en biedt via een toog toegang tot de naastgelegen inloopkast (2.85 bij 2.15 meter). Oorspronkelijk waren dit twee aparte kamers. Op deze manier is er een zee aan ruimte gecreëerd om de kleding netjes op te hangen. De slaapkamer aan de straatkant meet 5 bij 2.65 meter. De moderne badkamer is voorzien van een bad/douche-combinatie, een hangend toilet, dubbele wastafels en een designradiator. Op de overloop is een bergkast met de opstelplaats voor de CV-HR-Combiketel. De ruime bovenkamer in de opbouw heeft veel lichtinval en biedt toegang tot het dakterras aan de tuinzijde. “Het is een gezellige buurt, waar de bewoners uitstekend contact met elkaar hebben”, zegt Ad. “Vorig jaar werd er bijvoorbeeld nog een straatbarbecue gehouden. Het is ook fijn dat er bijna geen doorgaand verkeer in de straat is. En alle voorzieningen in Emerald bevinden zich op tien minuten loopafstand.” 

Het huis staat vlakbij de plaats waar over een tijdje de fietsverbinding naar Delft, onder de A13 door, gerealiseerd zal zijn.

De vraagprijs voor deze woning is 309.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Ooms Makelaars Delft, (015) – 215 91 55 of www.ooms.com.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12