Zij-KANT

Algemeen

Misschien komt het omdat het binnenkort Dierendag is, maar ineens valt mijn oog herhaaldelijk op allerlei merkwaardige berichten die met beesten en beestjes te maken hebben.

 Al kan het er ook mee te maken hebben dat ik er al jong aanleg voor bleek te hebben om zielsveel van dieren te houden. Hoe het ook zij, ik keek er toch wel behoorlijk van op toen ik las over een imker die bijziend is. En wat me echt in het verkeerde keelgat schoot, het is zonde dat ik het zo zeg, is dat ze, ergens in de Achterhoek, een wurgslang hebben aangetroffen die bleek volgestouwd met Viagra. Ik wind me ook steeds meer op over die berichten over van die vechthonden die een nietsvermoedende voorbijganger in de kuiten bijten. En dat de baasjes dan niets anders te melden hebben dan dat het wel losloopt. 

Om de zinnen wat te verzetten, ben ik van de week weer 's naar de recreatieruimte van het Verpleeghuis uitgeweken, bij ons om de hoek. Effe gezellig een bakkie en een kletspraatje doen. Dat dacht ik tenminste. Maar nee hoor, was die vervelende vent er ook weer. Die opschepper, die pocher, die bluffer, die engnek die denkt dat hij leuk is. Die, mede mogelijk gemaakt door een wel erg goedkope aftershave, zo z'n stinkende best doet die wankelende en wiebelende wijffies om z'n vinger te winden. Goh, wat hád hij het weer met zichzelf getroffen. Hij vertelde dat hij, ooit, in de Gemeenteraad had gezeten. Voor welke partij, dat zei hij er wijselijk niet bij. Wèl dat hij een keer het woord had genomen. 'Erectie, meneer de voorzitter!', had hij geroepen. 'Ik ben dit slappe gelul zat!'. En dan erbij kijken van: Zo, dat durf ik toch maar mooi aan jullie te vertellen, deugniet die ik ben. Intussen probeerde een bewoonster mij te vertellen hoe blij ze was, omdat ze vorige week voor de achttiende keer oma was geworden. 'Maar', zei ze erbij, 'ik word er wel een beetje moe van dat zo'n moeder, als ze zwanger is, steeds maar zegt: Het kan me niet schelen wat het is, als het maar gezond is. Stel je voor, denk ik dan, dat de dokter na de bevalling zegt: Ik weet niet wat het is, maar het is gezond. Daar moet je toch niet aan denken? Nou, ik dus wèl'. Maar daar eiste die griezel weer alle aandacht op. We moesten zo nodig horen dat hij tegenwoordig veel op de golfbaan is te vinden. En dat golfen meer inspanning kost dan je denkt. 'Een golfer die uitgeput is, dat komt wel degelijk voor', probeerde hij z'n bewering kracht bij te zetten. Maar dat ontging die vrouwtjes natuurlijk. Die hadden het veel te druk met hun koffie en hun koekje. En daar ging hij weer op de lollige toer. "Laatst, op de golfbaan. Daar vroeg een man die was uitgegolfd aan de barman om iets kouds met veel alcohol erin. Zei die barman: Dan moet u even doorlopen naar het terras, daar zit uw vrouw". En hij kwam niet meer bij van het lachen. Ja, was dat maar waar…

Wiesje Gort-Droog

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12