Katholieke Gemeenschap neemt afscheid van twee kerken

Algemeen

De Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen in de Arubastraat is vanaf zondag gesloten. Wat de nieuwe bestemming voor het pand wordt, is, net als bij de Patoor van Arskerk, nog niet bekend.

DELFT – In twee Rooms-Katholieke kerken zal deze zondag voor het laatst een dienst worden gehouden. Zowel de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen in de Arubastraat als de Pastoor van Arskerk in de Kappeyne van de Coppelostraat zal daarna de deuren sluiten.

Gebruikers van de kerk kunnen voortaan gebruik maken van één van de vier resterende Rooms-Katholieke kerken. Om pastorale, organisatorische en financiële redenen is het voor Rooms-Katholiek Delft niet mogelijk om zes kerkgebouwen open te houden. Het besluit om deze twee kerken te gaan sluiten is gekoppeld aan het voornemen om vanaf 1 januari 2009 de drie huidige parochies samen te voegen tot één parochie. Een parochie met weliswaar vier kerkgemeenschappen, maar waarbij elk van die vier gemeenschappen gaat werken aan een duidelijk eigen profiel. Op zondag 23 november is in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen vanaf 10.00 uur de laatste viering, met als voorgangers de voormalige pastor Witteman en de huidige pastor Visser. De laatste viering in de Pastoor van Arskerk begint om 10.30 uur, met als voorgangers Vicaris Verbakel van het Bisdom Rotterdam en de huidige parochiepastores Ben Bolmer en E. Beerends.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12