Full Speed gaat goede voorbeeld van Vitesse Delft volgen

Algemeen

Sporthal Tanthof Zuid, afgelopen woensdagochtend. Onder leiding van beroepskracht Anneke van Santen draait daar al anderhalf jaar met veel succes een bewegingsprogramma voor 55-plussers.

DELFT - Bij voetbalvereniging Vitesse Delft draait al anderhalf jaar eenzelfde bewegingsprogramma voor de wijk Tanthof.

“We zijn begonnen met de introductielessen Beweeg mee 55+", vertelt bestuurslid externe zaken Jaap Meijer. "Dat gebeurt op woensdagochtend van half tien tot half elf in Sporthal Tanthof Zuid onder leiding van Anneke van Santen, een ervaren beroepskracht. Zij begint meestal met een stukje gymnastiek, gevolgd door veel sport en spel. Daarna is er een gezellig samenzijn in de kantine. We zijn in 2010 begonnen met negen actieve 55-plussers en inmiddels zijn dat er al 21. Allemaal mensen die nu veel beter in hun vel zitten. Je ziet onderlinge contacten ontstaan en sommigen gaan zelfs meer doen bij onze vereniging, zoals vrijwilligerswerk of meespelen in één van onze nieuwe 45+ voetbalteams. Bewegen is een must voor ouderen. Zeker als ze zich bij het minste geringste moe of lusteloos voelen. Nee, het bewegingsprogramma bestaat zeker niet uit sportschoolachtige activiteiten. Juist niet." 

Ina van der Sar van Sportservice Zuid Holland: "Vitesse Delft is een mooi voorbeeld. Het loopt daar heel goed. Dat komt door de uitstekende benadering van de mensen, de manier waarop Anneke de lessen geeft en de gezelligheid na afloop met een bakje koffie, dat niet te duur is. Mensen leren elkaar gaandeweg de lessen kennen en haken niet meer af. Dat is ook de opzet voor 26 november. Mensen blij maken, aandacht geven en hun vragen beantwoorden. Ze moeten denken: Dit is mijn kans. Steeds meer mensen doen tegenwoordig al ergens aan bewegen. Deze testdag is bedoeld voor Delftenaren die dat nog niet hebben gedaan. Die niet zo van bewegen houden, of opzien tegen de kosten van een club of sportschool." 

Sportvereniging Full Speed zet zich vanaf 26 november actief in om de 55-plussers in de wijken Voorhof en Buitenhof aan het bewegen te krijgen en houden. Zowel door mee te helpen aan de testdag als door het aanbieden van het vervolgprogramma. "Meer bewegen is niet alleen gezonder, het maakt het een mens ook gelukkiger", zegt Full Speed-voorzitter Sjaak Lispet. "Ook ik sport met mijn 62 jaar eigenlijk te weinig, maar als ik dat dan wel heb gedaan voel ik me onmiddellijk een stuk fitter. Vanuit die ervaring hebben we met Full Speed met veel enthousiasme ja gezegd tegen dit project. We hebben erg veel zin in 26 november. Ik doe meteen een oproep aan vrijwilligers om ons te komen helpen om de testdag te doen slagen. Ze kunnen me bellen via telefoonnummer 06 – 53 78 41 21 of mailen naar j.p.lispet@tudelft.nl."


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12