Studenten en bedrijven komen elkaar tegemoet op bedrijvendag Haagsche Hogeschool

Algemeen

Zowel studenten als bedrijven halen profijt uit bedrijvendag. (foto: Marijn Abbenhuijs)

DELFT - Studenten van de Delftse vestiging van de Haagsche Hogeschool konden vorige week donderdag kennismaken met bedrijven die aansluiten bij hun studie. Tijdens het twee keer per jaar door de studentenvereniging NOVA georganiseerde evenement kwamen studenten en bedrijven elkaar tegemoet in de zoektocht naar stage- en afstudeerplaatsen.

“Het is voor ons belangrijk om hier te staan”, zegt Kim Nellestijn van VolkerRail. VolkerRail is een onderdeel van VolkerWessels en verricht onderhoudswerkzaamheden aan spoorwegen. “Wij staan namelijk altijd open voor stagiairs en afstudeerders. Bovendien is de gemiddelde leeftijd van onze werknemers vrij hoog en hebben we over een tijdje dus veel nieuwe mensen nodig. In dat opzicht is het dus prettig dat we stagiairs en afstudeerders kennis kunnen laten maken met het werk aan het spoor. Deze bedrijvendag helpt ons bij het aantrekken van die studenten.” 

De bedrijvendag is voor meerdere partijen een nuttig initiatief. Studenten maken kennis met potentiële stage- en afstudeerplekken en leggen de eerste contacten met mogelijk toekomstige werkgevers, terwijl de bedrijven zelf naamsbekendheid vergaren en indirect nieuw personeel werven. “Het is een inkomstenbron voor de studentenvereniging”, vult de 19-jarige Fieke van der Helm, één van de organisatoren van de bedrijvendag, aan. “Van het geld dat de bedrijvendag voor ons oplevert, kan NOVA weer evenementen organiseren. Dat zijn zeker niet alleen maar feestjes. Wij organiseren ook veel evenementen waarmee de studenten hun studieresultaten kunnen bevorderen. Wij regelen bijvoorbeeld ook bijlessen.” 

Van de 32 aanwezige bedrijven vindt tweedejaars student Werktuigbouwkunde Remco Toorman (24) het bedrijf CB&I het meest in het oog springend. “Ik ben op zoek naar een stageplek in de constructie en offshore-sector. Dat wil zeggen dat ik graag wil stagelopen bij een bedrijf in de scheepsbouw. Deze bedrijvendag is wat dat betreft erg nuttig. Ik krijg hierdoor een beeld van het aanbod van de bedrijven binnen mijn interesse en kan de eerste contacten leggen. De opgedane kennis is alleen wel het enige voordeel van de contacten met de bedrijven want je kunt hier helaas niet direct een stage regelen.” 

Ook bij de stand van het bedrijf ABB, dat stroom opwekt en verantwoordelijk is voor het proces tot het moment waarop de stroom op het stopcontact komt, heerst veel tevredenheid omtrent het evenement. ABB is een business to business-bedrijf en daardoor niet het meest in het oog springend, terwijl veel producten voor een groot deel afhankelijk zijn van het werk van ABB. Door de bedrijvendag krijgt het bedrijf meer naamsbekendheid bij studenten en wordt potentieel technisch personeel geworven. 

Fieke van der Helm keek aan het einde van de bedrijvendag ook zeer voldaan terug op het verloop van de dag. “Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord. Er was veel aanloop en de bedrijven zijn ook heel blij met het feit dat ze hier kunnen staan. Zelf krijg ik er ook echt een ‘kick’ van als mensen tegen mij zeggen dat ik ‘het goed voor elkaar’ heb. Al die complimenten zorgen ervoor dat wij gemotiveerd blijven om dit soort dingen te organiseren. Zo’n bedrijvendag is namelijk gewoon heel belangrijk en leerzaam voor studenten en dat zien ze zelf ook in. Ze weten dat het goed is om hier naartoe te komen en dat het ze veel tijd scheelt in hun zoektocht naar een stageplek. Wat dat aangaat is het heel fijn dat wij ze dat steuntje in de rug kunnen geven.” 

De volgende bedrijvendag aan de Haagsche Hogeschool is op 10 mei 2012 aan de Rotterdamseweg in Delft. (MA) 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12