Alleen autorijden als het echt moet

Algemeen

DELFT – De auto alleen gebruiken op momenten dat het nodig is. Dit is het principe van DeelAutoDelft, het lokale equivalent van Greenwheels. U deelt een auto met mensen die liever ook geen auto kopen en u betaalt per uur en gereden kilometer.

Een auto reserveren gaat heel makkelijk via het internet. U kunt daar precies aangeven wanneer u de auto nodig heeft en vervolgens op ieder gewenst moment ophalen bij één van de speciale parkeerplaatsen. Delft is bij uitstek een stad voor een dergelijk project. Het is een echte fietsstad waar veel milieubewuste mensen wonen. Bovendien is parkeren in het centrum nogal moeilijk. Toch is het soms makkelijk om over een auto te beschikken. 

Daarom bevinden zich in het centrum van Delft in de Yperstraat, op de Paardenmarkt en aan de Bikolaan in Tanthof speciale parkeerplaatsen van Deelauto. In maart wordt er zo’n zelfde parkeerplaats geopend aan de Buitenhofdreef. Marie-Lise Zeeuw is verantwoordelijk voor DeelAutoDelft. DeelAutoDelft bestaat al sinds 1995, maar zij merkt dat de afgelopen twee jaar de belangstelling voor deze vorm van autorijden enorm toeneemt. “Een deelauto kan worden gebruikt als tweede auto, maar ook door mensen die helemaal geen auto hebben en er toch af en toe één nodig hebben”, zegt zij. “Als je zelden een auto nodig hebt, is het bezitten van een auto erg kostbaar. Wat is er dan handiger dat je een auto per uur kunt huren wanneer het jou uitkomt!”
 
In Delft zijn er nu vier Deelauto’s waar twintig klanten gebruik van maken. Volgens haar zijn dit meest mensen tussen de dertig en veertig jaar, die de auto’s vooral inzetten voor hun gezin. “Voor dit project wordt gebruik gemaakt van het model Dacia Logan. Op de nieuwe parkeerplaats aan de Buitenhofdreef komt een Dacia Logan MCV stationwagon te staan. Dat zijn allebei uitstekende grote gezinsauto’s met veel kofferbakruimte. Dacia is een merk van de Renault Groep, de auto’s van DeelAutoDelft worden daarom ook beschikbaar gesteld door de Renault-dealer Autohaag Zeeuw in Delfgauw.”
Een belangrijk voordeel van DeelAutoDelft is, dat de gebruikers per uur en per gereden kilometers betalen. Doordat het een all inclusive tarief betreft, hoeven zij bijvoorbeeld niet ook nog eens achteraf de brandstofkosten te betalen. 

DeelAutoDelft
(0174) 28 59 72
www.deelautodelft.nl


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12