Voorzitter Hans Vink is trots op wat zijn vereniging te bieden heeft

Algemeen

DELFT – Hans Vink is al twaalf jaar voorzitter van DVC. Hij maakte in die tijd de tropenjaren van de club mee, maar het resultaat mag er zijn, vindt ook Hans Vink. Hij is dan ook trots op wat zijn club de leden vandaag de dag te bieden heeft.

Hans Vink werd in 1970, samen met nog een aantal andere voormalige Vitesse Delft-spelers, lid van DVC. Hij speelde een jaartje in het eerste, wat langer in het tweede, maar hij ging er nooit meer weg. Toen hem in 1992 werd gevraagd om voorzitter te worden, wilde hij dit na lang wikken en wegen wel een jaartje proberen. Het werd een wat langere tijd. Hij maakte het gedoe rond de herstructureringplannen van de Gemeente van dichtbij mee. Voor het oude complex had de Gemeente namelijk andere plannen en een verhuizing was voor DVC noodzakelijk. Dit leidde uiteindelijk tot een fusie met BEC en een verhuizing naar het complex van BEC. “Hier moesten we vervolgens gaan bouwen aan een nieuwe vereniging met zowel mensen met een zwart-wit hart als mensen met een blauw-wit hart. We moesten zorgen dat de zaak hier ging marcheren, dat heeft heel wat zweetdruppels gekost.” 

De fusie en alle toestanden er omheen verliepen uiteindelijk zonder al te veel echt grote problemen. DVC heeft nu een prachtige accommodatie met genoeg velden, er is weer een jeugdafdeling, de club heeft een prima functionerend bestuur en de kantine is er één om trots op te zijn. “Het is nu alleen een kwestie om het voetbal weer op de rails te krijgen”, zegt Hans Vink. “We hebben de laatste jaren een hoop geïnvesteerd, het wekt mijn zorg dat dit nog niet tot uiting is gekomen in de prestaties van het eerste. Maar ja, dat is een proces dat je niet kunt dwingen”, beseft hij. “Dat moet groeien en daar moet je de tijd voor nemen.” 

Toch ziet hij de toekomst van zijn vereniging rooskleurig in, al moet daar nog wel moeite voor worden gedaan, zegt hij. Vink: “We willen met het eerste uiteindelijk in de derde klasse zaterdag uitkomen. Als ik kijk naar de entourage, de sponsoren en onze accommodatie, dan geeft dat me het gevoel dat het moet kunnen. We moeten er alleen rekening mee houden dat we voorlopig nog geen oudere jeugd hebben. Daardoor zijn we momenteel nog afhankelijk van wat er hier aan spelers binnen komt lopen.” De vereniging probeert daarom een zo gunstig mogelijk klimaat te scheppen voor potentiële nieuwe leden. “Als ik kijk naar wat voor budget we hier voor de selectie hebben, dan is dat uniek voor een vijfdeklasser. Voor de training liggen alle spullen voor ze klaar, ze hoeven alleen hun handdoek en voetbalschoenen mee te nemen.” 

Hij is in zijn nopjes met de komst van Egmond Blinker als nieuwe trainer van de hoofdmacht van DVC. Hij sluit niet uit dat de komst van Blinker leidt tot een aanzuigende werking van Delftse voetballers die maar wat graag onder hem bij DVC voetballen. “Hij is bekend in het Delftse en is een echt voetbaldier”, zegt Vink. “En hij past bij het imago van DVC, we waren daarom al gauw van hem gecharmeerd.” 

Ondanks de tropenjaren, die niet makkelijk waren voor de bestuursleden van zowel DVC als BEC, kijkt Hans Vink met veel plezier terug op zijn jaren als voorzitter. “Ik heb veel mensen leren kennen, zeker in de moeilijke tijden. Je doet het allemaal voor je club en je houdt het vol omdat zoveel mensen je steunen. Daardoor heb ik nog altijd lol en plezier in wat ik doe.” Hij noemt de mensen van DVC ‘een hele hechte gemeenschap’. “Al die vrijwilligers die hier voor de club werkzaamheden verrichten zijn één grote familie. DVC is een vereniging die zich daarom nog jaren kan handhaven.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12