Afbeelding

Spinners breken door streefbedrag, nieuw streven 3000 euro

Algemeen

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

DELFT – Koos van der Burg had dinsdagmorgen een verheugende mededeling voor zijn dertig collega-spinners. Na vier van de tien weken hebben de dames en heren het streefbedrag van 2000 euro voor Inloophuis Debora al met 20 euro overschreden.


“Schitterend natuurlijk”, glimlacht de besnorde instructeur tussen het spinnen door. “We gaan het streefbedrag ophogen naar 3000 euro. Het loopt allemaal best voorspoedig. We hebben een gezellige club mensen bij elkaar. Na het spinnen drinken we een bakkie met elkaar. Deze week biedt Ron Hogenboom de koffie aan en nachtburgemeester Leo Quack zorgt voor een stukje boterstaaf.”
Het kost de deelnemers wel de nodige moeite om sponsorgelden binnen te halen. “Het gaat best wel moeizaam”, oordeelt Giel van Buuren, terwijl hij 100 euro extra inlevert bij penningmeester Guus Heemskerk. “Ik heb inmiddels 400 euro extra binnengehaald, maar ik heb er wel voor moeten praten. Ik ken trouwens nog wel wat mensen die een paar centen te makken hebben, de vraag is alleen of ze die los willen laten.”
Voor de gelegenheid besteeg ook zwarte piet een spinningfiets. En niet zomaar een zwarte piet. “Ik spin elke dag, want ik ben een sportpiet”, deelde de handlanger van Sinterklaas in vlekkeloos Nederlands mee. “Een goede kennis van mij lijdt aan kanker. Bovendien kom je zoveel mensen tegen die ernstig ziek zijn, daar wil je je wel voor inzetten.”
De spinners hebben tot 28 januari om het bedrag op te hogen. “Alle jongens hebben volop plannen om geld te werven”, zegt Van der Burg. “Ik laat het achterste puntje van mijn tong niet zien, maar ik ken ook nog wel een paar jongens met wat centen. Daar moet ik maar eens snel op de koffie.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12