Even bellen met...

Algemeen

Jos van Esschoten van Van der Plank Tweewielers. Na de winterbanden voor auto’s zijn er nu ook winterbanden voor fietsers. Jos van Esschoten vertelt.

- Liggen ze al in de schappen?
“Ja, een maand alweer. We hebben er al een paar gemonteerd. We hebben twee soorten: echte winterbanden en de sneeuwbanden, met spikes.”

- Is er veel vraag naar?
“Het valt tot nu toe niet tegen. We worden er best vaak over gebeld. Zaterdag 26 november doen we hier gratis montage van winterbanden en wie zaterdag bij ons een nieuwe fiets koopt, krijgt daar twee winterbanden gratis bij. Na zaterdag weet ik dus pas echt hoeveel vraag er is. We hebben in geval al aardig was ingeslagen zodat we niet in januari al zonder zitten.”

- Wie zit er op winterbanden te wachten?
“Mensen die ook in de winter doorfietsen. Tachtig procent zet z’n fiets in de winter in de schuur en pakt de auto, de andere twintig procent blijft fietsen. Voor hen zijn winterbanden interessant, want het biedt 100 procent veiligheid, behalve bij ijzel.”

- Daar is geen winterband tegen opgewassen?
“Ze helpen wel iets, maar je weet zelf dat het met ijzel al moeilijk is om te lopen. Niemand gaat dan graag op z’n fiets zitten.”

- Wat zijn de voordelen?
“Als de temperatuur onder de tien graden is, heb je meer grip. Als het boven de tien graden is en je maakt snelheid dan kunnen de banden echter al snel slijten.”

- Dus in het voorjaar moeten we snel onze oude banden weer op de fiets zetten?
“Juist. Maar je mag er ook mee doorrijden, dan verkoop ik weer meer banden, haha.”

- Heb je ze zelf al op je fiets zitten?
“Nog niet, maar de overweging is er wel.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12