Afbeelding

IKEA-personeel betaalt met chocolade munten voor handtekening

Algemeen

Editie: Week 49, Jaargang 22 |

De IKEA-actievoerders bij de ingang, Wil Nijveld vierde van rechts.

DELFT – Het personeel van de Delftse IKEA-vestiging begon de week met een ludieke actie. De klanten die tussen 08.15 uur en 11.00 uur de vestiging aan de Olaf Palmestraat bezochten werd gevraagd met plaatsen van een handtekening de actie voor de COA-onderhandelingen te ondersteunen.

“Die onderhandelingen verlopen stroef en liggen op dit moment zelfs helemaal stik”, legt IKEA-werknemer Wil Nijveld namens de actievoerders uit. “Voorop gesteld: IKEA is een goed bedrijf. Dat mag wel blijken uit het feit dat de meeste mensen hier al veel jaren werken. Alleen gaat de centrale directie niet ver genoeg mee met onze looneisen. We vragen twee procent en er wordt maar achttiende procent geboden. Helaas liggen de standpunten zover uit elkaar dat er op dit moment niet meer wordt gesproken. Vandaar dat we een ludieke publieksactie op touw hebben gezet.”


Klanten kregen op de vroege maandagochtend een kaartje waarop de wensen van het personeel en de vraag een handtekening te plaatsen. Als blijk van waardering daarvoor kregen zij een zakje chocolademunten aangeboden. “Dat werd door de mensen zeer op prijs gesteld”, zegt Wil. “We hebben de mensen ook wel op het hart gedrukt de tanden goed te poetsen na het snoepen. De reacties waren hartverwarmend. Iedereen had begrip voor onze standpunten en tekende de lijst. En nu maar hopen dat de handtekeningen gewicht in de schaal leggen en dat de onderhandelingen snel hervat en succesvol afgerond worden.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12