De rijke Delftenaren worden rijker, net als de rest van vermogend Nederland

Algemeen

Hij zakte weliswaar een paar plaatsen, maar het vermogen van Wim Zegwaard nam volgens Quote 500 met 2,1 procent toe.

DELFT – De Quote 500 kwam onlangs weer uit. In dit 304 pagina’s tellende magazine kunnen we lezen wie de rijkste mannen in de regio zijn. De rijken zijn het afgelopen jaar weer rijker geworden, is de conclusie van Quote 500.

Dat was vorig jaar, in tegenstelling tot alle voorgaande jaren, níet zo. Ook de vermogende lieden uit onze regio werden het afgelopen rijker. Als eerste komen we in Quote 500 de gebroeders Cees en Peter van der Burg uit Pijnacker tegen. Hun vermogen wordt door Quote geschat op 150 miljoen euro, waarmee ze op plek 191 staan. Daarmee stegen ze 58 plekken ten opzichte van vorig jaar. 'Ze zeggen elk jaar dat ze veel te hoog op de lijst staan, en elk jaar vinden we meer miljoenen', lezen we in de toelichting. Containerfabriek Burg Industries is alweer een tijdje in Chinese handen, de winst daarvan zien de medewerkers van Quote op de privéholding van Cees en Peter van der Burg staan. 

De rijkste man van Delft wás vorig jaar nog Joop Roodenburg. Dit jaar komen we als eerste de in Rijswijk wonende bekende Delftenaar Wim Zegwaard tegen, en wel op plek 279. Hoewel hij hiermee 9 plekken zakte, steeg zijn vermogen volgens Quote nog altijd met 2,1 procent tot 97 miljoen euro. 'Afvalverwerkers, grootgrondbezitter, transporteur, media-investeerder, stenenstapelaar, wat is Wim Zegwaard eigenlijk niet?”, vraagt Quote zich af. Vanaf de achterbank van zijn Maybach Landaulet geeft Zegwaard Quote 500 het antwoord op de vraag hoe hij dat allemaal kan managen. “Rustig blijven en geen gekke dingen doen”. 

En dan is daar Joop Roodenburg, die vorig jaar nog de rijkste Delftenaar was. Althans, volgens Quote. Hij was toen echter íets te hoog ingeschat, lezen we dit jaar in Quote 500. De 59-jarige Delftenaar heeft met Huisman Special Lifting Equipment, waarvan hij 36 procent van de aandelen bezit, een goed jaar achter de rug. Het bedrijf boekte volgens Quote 500 een winst van 21 miljoen euro. Desondanks nam het vermogen van Roodenburg met 13,6 procent af tot 95 miljoen, goed voor plek 285op de lijst. Vorig jaar stond hij, weliswaar dankzij de iets te positieve benadering, nog op plek 231. 
.
Chris Oomen, bekend als directeur van zorgverzekeraar DSW, stond vorig jaar voor het eerst in Quote 500, toen nog als nummer 470. Hij boerde het afgelopen jaar goed en zag zijn vermogen volgens Quote 500 met 70 procent stijgen tot 85 miljoen. Oomen neemt hierdoor nu plek 315 in op de lijst der lijsten. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12