Huis te koop: Hofzoom 68, Delft

Algemeen

Ideale gezinswoning met een knusse uitstraling

DELFT – Toen Christaan Baljé en zijn vrouw ongeveer acht jaar geleden op zoek waren naar een jaren-dertig-woning werden ze door hun makelaar overgehaald om in de Hofzoom te komen kijken.

Ze waren na hun bezoek aan het huis meteen verkocht. Het huis bood hen, met zijn open haard en hoge plafonds (3.80 meter), de sfeer waarnaar zij op zoek waren. “Toen we hier kwamen wonen was het voor ons perfect. We hadden toen één kind en het tweede is in dit huis geboren, dus dat is heel bijzonder”, vertelt Baljé. Het huis en de omgeving van het huis lenen zich perfect voor gezinnen met kinderen of kinderplannen. Vlakbij het huis is een park met een kinderboerderij en er zijn genoeg voorzieningen voor kinderen in de buurt. Daarnaast zijn er veel basisscholen, dus potentiële bewoners kunnen kiezen naar wat voor basisschool ze hun kinderen laten gaan. Het huis zelf heeft op de eerste verdieping twee ruime kinderkamers (2.30 x 4.89m) en (4.89 x 2.77m) en een ouderslaapkamer (5.15 x 2.96m) met inloopkast. Ook beschikt het huis over een gloednieuwe badkamer met bubbelbad. Vooral de sfeer valt op aan de split-level woning. De hoge plafonds en de open haard zorgen voor een knusse uitstraling. Vanuit de open woonkeuken (6.08 x 2.89/3.20m) kun je uitkijken op de woonkamer (5.15 x 5.22m). “Dat is vooral gezellig als je eters hebt. Je staat te koken terwijl zij in de woonkamer koffie zitten te drinken”, legt Baljé uit. De woonkeuken is ruim (6.08 x 2.89/3.20m) en in een hoek is de keuken geplaatst.
Veel knusheid komt van de open haard die is gemaakt van speksteen. Dat zorgt ervoor dat de kachel langzaam en gelijkmatig warmte afgeeft. Ook blijft hij, na een avondje aan te hebben gestaan, ongeveer 24 uur lang warmte afgeven. De Hofzoom 68 is het enige huis in het rijtje met een open haard en heeft er zelfs één in de strak aangelegde tuin. In die open haard kan ook worden gebarbecued. De tuin die bij het huis hoort is tevens de grootste tuin uit het rijtje. De tuin is groter doordat de brandgang bij nummer 68 ophoudt. 

Ook heeft het huis een inpandige garage (2.85x5.98m) op straatniveau met vaste opbergkasten. De garage biedt zo’n acht vierkante meter aan opbergruimte. “Er zijn ook buren die er een wijnkelder van hebben gemaakt”, vertelt mevrouw Baljé enthousiast. 

Baljé en zijn vrouw hebben de afgelopen jaren heerlijk gewoond in dit huis. Ze vinden dit de ideale gezinswoning. Nu ze zelf toe zijn aan een nieuwe stap in hun leven hopen ze dat er een gezin in komt wonen met kinderen. “Door de uitbouwing op de tweede verdieping heeft het huis de beschikking over vijf slaapkamers. Daarnaast zit er op de tweede verdieping een wasmachineaansluiting waardoor je daar ook een douche zou kunnen maken”, aldus Baljé. 

De vraagprijs voor deze woning is € 394.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) - 212 73 00 of http://www.vandaalmakelaardij.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12