NVM Open Huis was ongekend succes

Algemeen

DELFT – Het NVM Open Huis, dat Delft op Zondag in opdracht van de Delftse NVM-makelaarskantoren organiseert, is vorig weekeinde een ongekend succes geworden. Vele belangstellenden hebben tijdens deze open-huizenroute de opengestelde huizen van binnen bekeken.

In veel gevallen blijft het niet bij een oriënterend bezoek, maar komt de huizenzoeker ook echt in actie. “Het NVM Open Huis is bij ons goed verlopen”, zegt makelaar Jan-Paul van Daal van Van Daal Makelaardij. “Veel mensen hebben huizen uit ons aanbod bezocht. Ook hebben we op zaterdag biedingen gekregen en nu staan er meerdere tweede bezichtigingen in de agenda. Je ziet ook dat bepaalde huizen, die op de reguliere manier minder kijkers trekken, nu ineens worden overstelpt met kijkers. Dat is erg verrassend.” 

Ook voor het kantoor Ooms Makelaars Delft was de afgelopen editie van het NVM Open Huis uiterst succesvol. Eén appartement uit het aanbod van Ooms mocht rekenen op maar liefst zeventien koppels/gezelschappen. “Gelukkig zat het weer mee, zodat veel mensen er een dagje van maakten met een rondje langs de huizen”, zegt Maaike Verspeek van Ooms. “Voor veel mensen is dit de uitgelezen mogelijkheid om zich eens goed te oriënteren op de woningmarkt, zonder dat zij daarvoor een afspraak hoeven maken of vrij hoeven nemen. Dat is voor veel mensen toch een drempel. Het Open Huis heeft ons tot nu toe al twee biedingen opgeleverd.” 

Bij alle andere deelnemende makelaarskantoren waren de resultaten al even bemoedigend. Reden genoeg om de volgende keer, als koper of verkoper, ook aan het NVM Open Huis mee te doen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12