Korte berichten: zondag 28 september

Algemeen

Werkzaamheden aan de Provincialeweg DELFT - De oostelijke rijbaan van de Provincialeweg tussen de Kruithuisweg en de Westlandseweg krijgt nieuw asfalt. Van maandag 29 september tot en met vrijdag 3 oktober is het wegvak tussen Kruithuisweg en de Westlandseweg daarom afgesloten. Tijdens deze afsluiting wordt het verkeer omgeleid.

Studenten als Persoonlijk Assistent voor Leraren
DELFT - De TU Delft en Onderwijsbureau Bètawijs zetten dit jaar voor de derde keer studenten in als studentmentoren in het Voortgezet Onderwijs. Afgelopen donderdag vond de aftrap van dit project voor het schooljaar 2008-2009 plaats. Het project draagt bij aan het verminderen van de tekorten aan bètadeskundigheid in het voortgezet onderwijs. Via de TU Delft en onderwijsbureau Bètawijs, gaan dit jaar minimaal veertig studenten aan de slag op 22 verschillende scholen. Dit is ongeveer een kwart van het totale aantal studenten dat wordt ingezet in het land.

Studenten uit Delft genomineerd voor Toon van Tuijl Designprijs
DELFT - Voor de Toon van Tuijl Designprijs 2008 heeft de jury onlangs vijf ontwerpen genomineerd, waaronder de ‘Moonlight’ van Doortje van de Wouw, Ana Maria Alvarez, Loucas Papantoniou en Stephanie Wirth uit Delft. De Moonlight is een in Cambodja geproduceerde zonne-energie lamp. De Toon van Tuijl Designprijs, die dit jaar op 18 oktober tijdens de Dutch Design Awards in Eindhoven wordt uitgereikt, bestaat onder meer uit 2500 euro voor verdere ontwikkeling van het product en een prijzenpakket-op-maat, zoals een persoonlijk coachingstraject. 


Bas Verkerk gaat hamburgers bakken bij McDonald's
DELFT – Het McDonald's restaurant Delft Noord biedt op vrijdag 10 oktober een kijkje in de keuken. Dit is onderdeel van de campagne ‘Alles over McDonald's en een beetje meer’, waarin de restaurants laten zien hoe het er werkelijk aan toe gaat. In het restaurant krijgen onder andere burgermeester Bas Verkerk, Paul Rosenmöller, en Hugo Borst het ware verhaal achter de producten en medewerkers te horen. Ook gaan zij zelf aan de slag in het restaurant.


Florence opent thuiszorglocatie
DELFT - Florence opent op 2 oktober a.s. aan de Van Foreestweg in Delft een thuiszorglocatie. Vanuit deze locatie zal Florence wijkzorg gaan leveren. Dit is een vorm van thuiszorg, maar met het verschil dat de cliënt een persoonlijk verzorger krijgt en zoveel mogelijk wijkgericht werkt. De persoonlijk verzorger is een gediplomeerd verzorgende of verpleegkundige die zowel de zorg verleent als alles rond de zorg voor de cliënt coördineert. Florence verbetert hiermee niet alleen de organisatie van de zorg aan huis, maar kan zo ook klantgerichter werken. 


Lagere lastendruk voor inwoners Midden-Delfland
MIDDEN-DELFLAND - De begroting van de gemeente Midden-Delfland voor de periode 2009 tot 2012 is sluitend, tast de bestaande voorzieningen niet aan en bevat voldoende middelen voor nieuw beleid. Daarnaast is er het komende jaar -in vergelijking met de meerjarenbegroting 2008-2011- sprake van een lagere toename van de lastendruk voor de inwoners van Midden-Delfland. Afgelopen dinsdag bood het College de Gemeenteraad de nieuwe begroting aan. Versterking van de vitaliteit van de dorpen, het behoud van het open en agrarische cultuurlandschap èn een goede dienstverlening aan de inwoners zijn de aspecten waarop de Gemeente Midden-Delfland zich in de komende begrotingsperiode concentreert. 


Werkzaamheden aan de Rotterdamseweg
MIDDEN-DELFLAND – De gemeente Midden-Delfland gaat de Rotterdamseweg reconstrueren. De weg wordt ingericht als erftoegangsweg met een veilige inrichting. De werkzaamheden vinden plaats tussen de gemeentegrens van Delft en Rotterdam (Overschie). De totale duur van de werkzaamheden wordt gepland op tien weken. Tijdens de werkzaamheden, die op maandag 29 september beginnen, zal de Rotterdamseweg zoveel mogelijk bereikbaar blijven voor doorgaand autoverkeer. Dit verkeer wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichteninstallatie. Als gevolg van de werkzaamheden kunnen fietsers en bromfietsers geen gebruik maken van het fietspad. Zij worden omgeleid over de rijbaan. De Rotterdamseweg zal vanaf maandag 24 november tot en met vrijdag 5 december geheel zijn afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar via Rotterdam of via Delft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12