Afbeelding

Verkiezing Bekendste Delftenaar belangrijk voor politici

Algemeen

Editie: Week 52, Jaargang 21 |

Jan Peter de Wit: “Vooral in een verkiezingsjaar is de lijst belangrijk”.

DELFT - In de staart van het klassement van de Bekendste Delftenaar bivakkeert Corné van Kapel op de 95ste plaats.

“Ik sta al een jaar of vijf in de lijst. Ik vind dat wel leuk, het is immers goed als je gezien wordt. Overigens vind ik wel dat je op de lijst moet komen omdat je iets voor Delft betekent en niet alleen omdat je zakenman bent. Vooral de mensen in de top van het klassement zetten zich in voor de stad. Ik zet me in voor de mensen in onze wijk. Zo hebben we met het Ondernemersfonds gezorgd voor feestverlichting en cameratoezicht in de wijk.”
Corné van Kapel beweegt zich in een langzaam opgaande lijn op de ranglijst. Was hij in 2011 98ste vorig jaar was hij drie plaatsen gestegen. “Als ik me in dit tempo voortbeweeg over de lijst dan ben ik in 2044 de Bekendste Delftenaar. Dat zou wel grappig zijn en we spreken af dat Delft op Zondag me dan weer komt interviewen.”
Maakte Corné van Kapel een paar stapjes naar boven, politicus Jan Peter de Wit daalde van 46 naar 50. “Vooral in een verkiezingsjaar is de lijst belangrijk. Je ziet nu waarschijnlijk in januari ook mensen op de lijst staan waar nog nooit iemand van heeft gehoord. Ze willen er allemaal op en je merkt ook dat bij mijn weten alle partijen aan de sympathisanten vragen om te stemmen.” De Wit zit, samen met zijn partijgenoten, volop in de voorbereiding van de Gemeenteraadsverkiezingen. “We kunnen niet bogen op een landelijke partij die ons ondersteunt. We moeten dus keihard vechten, maar we hebben de afgelopen jaren veel goede resultaten geboekt.”
De Wit heeft het zo druk gehad met de verkiezingen dat hij de belangrijkste verkiezing, die van de Bekendste Delftenaar, over het hoofd heeft gezien. “Helemaal vergeten om op de website te zetten dat er ook op ons gestemd kan worden. Dat ga ik vanavond als eerste doen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12