Uw vertrouwde Krijgsman Poeliers in de Hoven Passage heet voortaan Kippie

Algemeen

DELFT – Bezoekers van de Hoven Passage zullen het al wel gemerkt hebben. De vertrouwde Krijgsman Poeliers op een prominente hoek in het winkelcentrum is van naam veranderd.

Uw overheerlijke kipproducten haalt u voortaan bij Kippie. Het team achter de poelier is overigens niet veranderd. Het staat nog steeds onder leiding van Arnoud Krijgsman. Zijn vader Anne begon 43 jaar geleden als poelier in De Hoven. Het was één van de eerste winkels in het pas geopende winkelcentrum. “Toen werden de producten allemaal nog rauw verkocht”, zegt Krijgsman. “Hele kippen, drumsticks, karbonaadjes, levertjes. Het was echt een ouderwetse poelier.” 

In de loop der jaren veranderde er veel, onder andere met de komst van de grill. Ook werd er op een gegeven moment op zaterdag een marktkraampje voor de zaak geplaatst, waar kipkroketten werden verkocht. Later stond de kraam er ook op vrijdag, daarna kwam de donderdag erbij en uiteindelijk stond de kraam de hele week in het winkelcentrum. “Die kipkroketten verkopen we nu nog steeds”, zegt Krijgsman. “Ze zijn nog steeds heel erg in trek en ze hebben bekendheid in heel Delft.” 

De poelier verhuisde ongeveer tien jaar geleden naar de huidige locatie. Op een hoek bij één van de ingangen, dus lekker in de loop. Het basisassortiment is hetzelfde gebleven, maar nu wordt alles kant-en-klaar verkocht. “Alle kipproducten zijn hier gaar te koop”, zegt Krijgsman. “Het assortiment is verder verruimd met onder andere hele maaltijden en broodjes.” 

De vader van Arnoud Krijgsman begon ooit als poelier in Delft. In de loop der tijd zijn ook in andere plaatsen poeliers onder de naam Krijgsman geopend. De vader en twee ooms van Arnoud zetten het werk voort in de vestigingen in onder andere Den Haag, Poeldijk, Maassluis en Mariahoeven. Er zijn nu ruim dertig Kippie-vestigingen in heel Nederland. “Bij ons is de naam dus twee weken geleden veranderd”, zegt Krijgsman. “De officiële, feestelijke opening is op maandag 1 november. Die week zijn er speciale openingsaanbiedingen.” 

Het openingsvoordeel bestaat onder andere uit een spare-ribs-maaltijd voor slechts 9,95 euro, diverse luxe stokbroodjes voor slechts 1,95 euro per stuk, een broodje kipburger voor maar 1 euro en bij aankoop van 500 gram gegrilde Indische kipsnacks krijgt u de tweede 500 gram gratis. Breng de komende week dus een bezoek aan het vernieuwde Kippie in de Hoven Passage. Kijk ook op www.kippie.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12