Mike Mesker wil een goed seizoen draaien en dan ziet hij wel verder

Algemeen

DELFT – SV Wippolder-aanvaller Mike Mesker is er op allerlei terreinen nogal vroeg bij. Je mag hem bovendien best een druk baasje noemen.

Zo is hij nog maar negentien, maar is hij al wel aan z'n vierde seizoen in het eerste elftal bezig. Zo volgt hij nu de opleiding Sport en Bewegen aan het Mondriaan College, maar heeft hij ook al de Fitness-diploma's A en B op zak en het voetbaldiploma Jeugd- en Pupillentrainer. Hij heeft in zijn opleiding Sport en Bewegen Voetbal als keuzevak, maar z'n profiel is LOBOS, en dat staat voor Lichamelijke Opvoeding Buurt Onderwijs en Sport. Hij loopt nu stage op een Basisschool, maar hij doet er ook de cursus Trainer/coach 3 bij. Bovendien voetbalt hij niet alleen in SV Wippolders eerste, maar traint en coacht hij er ook de C1. "Ja, ik wil later wel voetbaltrainer worden, maar ik heb nu nog een hele voetbalcarrière voor me. Nee, ik zal het voetballen er voorlopig niet voor opzeggen". 

Een bedrijvig mannetje dus, die Mesker. De linksbenige aanvaller geeft toe dat hij dit seizoen niet bepaald opzienbarend begon. "Ik weet niet hoe dat komt, maar de eerste twee, drie wedstrijden bracht ik niet wat ik kon. Ik zat wel lekker in m'n vel, maar het liep niet zoals ik wilde. En ik wilde juist graag belangrijk zijn voor het team. De laatste drie wedstrijden lukt dat wèl. Ik wil sowieso van dit seizoen een goed seizoen maken". Hij zegt dus eigenlijk niet te weten waaraan die nogal stroeve start was te wijten, maar hij weet het ook een beetje wèl: "Die eerste wedstrijden stond ik niet op de positie waar ik het liefst speel. En dat is op nummer tien, achter de spitsen. Ik heb nu wel laten zien dat ik daar goed kan spelen en voor het team belangrijk kan zijn". Dat hij eerst in de spits en op de linkervleugel werd geparkeerd, omschrijft hij als 'een noodoplossing'. Schorsingen, blessures, de trainer kon weinig anders, weet hij ook wel. "Ik baalde er wel van, maar je doet het voor het team. Tegelijkertijd haalde ik er niet alles uit wat eruit te halen is". 

Intussen is hij zeker niet ontevreden over hoe het SV Wippolder tot nu toe in dit seizoen vergaat. "We hebben duidelijk een beter team dan vorig jaar. En het goeie van trainer Peter Pothof is dat hij het belangrijk vindt dat het team goed staat. De sfeer is ook helemaal terug in de selectie, in het eerste èn in het tweede. We hebben er drie, vier spelers bij gekregen die ook wat toevoegen. Goeie gasten die prima in de groep passen. Er is geen gezeik, geen gezeur. Vanaf de eerste week ging het goed". Hij zegt het z'n trainer Pothof graag na: "Als we honderd procent geven, kunnen we van iedereen winnen. Doen drie spelers dat nièt, dan kunnen we van iedereen verliezen. We hebben tot nu toe één wedstrijd verloren, toen waren we dus niet allemaal honderd procent. Ik denk dat we daar wel van geleerd hebben. Dat we voor elkaar moeten vechten. En dat het dan ook voetballend beter wordt". 

De verschillen tussen de tegenstanders zijn, zoals voorspeld, ook in SV Wippolders vierde klas soms wel erg groot. Zoals afgelopen zondag, toen SV Wippolder al binnen tien minuten met 2-0 voorstond tegen Leidse Boys. "Meerburg, ASC en Concordia hebben wel sterke ploegen. Van Nispen en Haagse Hout pakken ook hun punten. Het belangrijkste is dat we promoveren. Ik vind zelf eigenlijk dat we móeten promoveren". 

-Je speelt sinds je zestiende in het eerste. Merk je dat je als voetballer nog steeds vooruit gaat?
"De eerste twee seizoenen zeker. Ik kon toen wel naar andere clubs, maar dan kwam ik daar òf in de A1 òf ze vonden me toch nog te jong voor het eerste. Want in een eerste elftal voetballen bij grotere clubs is toch wat anders dan in de jeugd voetballen. Nu kan ik zeggen dat ik ouder ben geworden, maar vooral verstandiger. Dat ik meer het koppie gebruik. En ik kan nog heel wat van Peter Pothof leren. Ik ben nog niet uitgeleerd, dat weet ik zeker". 

-Heb je niet de ambitie om bij een hoger spelende club te kijken wat je nog kan bereiken?
"Natuurlijk. Ik heb het er wel 's over met vrienden, ik kijk wel 's bij andere clubs. Ik moet het toch een keer proberen. Dat ga ik ook zeker doen. Maar omdat ik nog zo jong ben, heb ik nu besloten om nog een seizoen bij Wippolder te blijven. Ik wil nu een goed seizoen draaien en dan zie ik wel wat er op m'n pad komt".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12