De Laen Makelaardij in actie in november

Algemeen

PIJNACKER - Oktober en november zijn typische woonmaanden, ook bij De Laen Makelaardij. In oktober was er de grootschalige Open-Huizen-Dag en voor november heeft het kantoor allerlei bijzondere acties op touw gezet.

Zo is er in de hele maand november de Vrij Op Naam-actie. “Als in deze weken de koopovereenkomst wordt getekend van één van de woningen die hieraan meedoen, dan geldt er geen kosten koper maar vrij op naam”, aldus makelaar Anneke Haak. “Dat wil zeggen dat de koper een vaste prijs betaalt, net zoals met nieuwbouw. De extra, bijkomende kosten zijn voor rekening van de verkoper.”

Met de Vrij Op Naam-actie bespaart de koper een aanzienlijk bedrag. Neem bijvoorbeeld een huis met een vaste prijs van 225.000 euro vrij op naam. “De verkoper betaalt dan de overdrachtsbelasting van zes procent, de notariskosten voor de opmaak van de akte van levering en de kadasterkosten voor de inschrijving van de akte van levering. De koper bespaart zodoende toch ruim 13.000 euro”, aldus Haak. De Laen Makelaardij heeft ook een Startersavond, voor mensen die voor het eerst een huis willen gaan kopen. Die vindt plaats op donderdagavond 12 november a.s. in het kantoor aan de Oostlaan 6a. Tussen 19.00 en 21.30 uur wordt de startende koper door deskundigen bijgepraat over alle relevante zaken. 

“Notaris mr. Jacques Wienen is aanwezig om te vertellen over samenlevingscontracten, testamenten en hoe ouders eventueel financieel kunnen bijspringen. Een onafhankelijke hypotheekadviseur geeft voorlichting over koopsubsidies, een starterslening en de Nationale Hypotheek Garantie. En ikzelf als makelaar zal uitleggen hoe kopen en aankoopbegeleiding in de praktijk werkt.” Geïnteresseerden voor de Startersavond kunnen zich tot uiterlijk 11 november om 17.00 uur aanmelden bij De Laen Makelaardij. Kijk op www.delaen.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12