Danny Hoogendoorn gaat voor het eerst tweede klas spelen, net als Full Speed

DELFT – Full Speeds nummer tien, Danny Hoogendoorn, is dan wel 'absoluut geen spits', hij heeft er al wel elf in liggen.

"Daar ben ik wezen wel tevreden over", zegt hij, een paar dagen nadat Full Speed promotie naar de tweede klas heeft veilig gesteld. Zó hoog speelde Full Speed nog nooit. En Hoogendoorn ook niet. Sterker: "Tot twee jaar geleden had ik ook nog nooit in de derde klas gespeeld". 

Hij voetbalt al sinds z'n vierde voor Full Speed. "Ik liep daar te wandelen met m'n vader", heeft hij van horen zeggen. "Naar rechts was Delft, naar links was Full Speed. Ik heb voor Full Speed gekozen". Dat hij als vierjarig ukkie die uiteraard allesbehalve weloverwogen keuze heeft gemaakt, daar heeft hij nooit spijt van gekregen. "Full Speed is een heel gezellige vereniging. Waarom? Tsja, het zijn de mensen. Al m'n vrienden spelen er. Je hebt er nog dat echte clubgevoel. Er gaan ook nooit echt veel mensen weg, er komen er nooit echt veel bij. Het hogerop zoeken, dat hoeft dus óók niet. Binnenkort zijn we tweedeklasser". 

Hoogendoorn (23) is aan z'n vijfde seizoen in het eerste bezig. Hij mag zich, in alle bescheidenheid, 'vaste kracht' noemen. "Mijn scorend vermogen is de laatste seizoenen sterk omhoog gegaan. Ik ben als rechtshalf begonnen en steeds iets meer naar voren gegaan. Ik speel nu een paar seizoenen op tien, daar kom ik wel aardig tot m'n recht. Nee, ik ben absoluut geen echte spits. Ik moet het spel wel een beetje voor me hebben". Hij heeft zich, vindt hij, onder trainer Pierre van Zinnen 'wel aardig' kunnen ontwikkelen. "Ik was altijd nogal een beetje nonchalant. Door zijn manier van trainen en coachen is dat verbeterd. Dat wil hij ook graag, spelers beter maken. Wat mij betreft is dat wel aardig gelukt". 

Dat neemt niet weg dat er best nog wel wat beter kan. "Ik moet toch eigenlijk wat egoïstischer zijn, in de goeie zin van het woord. Ik ben nog te veel geneigd het balletje breed te leggen, terwijl ik zelf had kunnen schieten. Dat krijg ik wel vaak te horen, ja". Hij is dus gewoon nog te bescheiden. "Dat zou je wel kunnen zeggen". En: "Ik ben altijd wel zelfkritisch. Ik ben niet gauw tevreden". 

-Jullie zijn gepromoveerd. Waarom gaat het zo goed met Full Speed?
"Dat heeft vooral ook met Pierre te maken. Sinds hij er is gaat het goed. En we hebben er ook versterkingen bij gekregen. Jongens als Erik Nieuwenhout, Robert van der Zwan, Jack van Brummelen, Robbert Dingshof. We hebben nu een perfect samengestelde spelersgroep. We hebben zo'n vijftien man die in één kunnen spelen. Valt er iemand weg, door een schorsing of een blessure, dan wordt die plek zó overgenomen. We hebben een goeie selectie, daar kunnen we mee verder. En we zijn een team". Dat qua samenstelling in grote lijnen hetzelfde blijft. "Er gaat af en toe iemand weg, er komt af en toe iemand bij. De basis blijft ongeveer hetzelfde. Daardoor leer je mekaar ook goed kennen". 

-Jammer dat Pierre van Zinnen naar de overburen overloopt?
"Aan de ene kant vind ik het jammer. Aan de andere kant: na drie jaar onder dezelfde trainer ben je wel toe aan een stukje verfrissing. Maar Pierre heeft het fantastisch gedaan".

'DAN GA JE TOCH EFFE NADENKEN'
Nog 's gevraagd naar wat volgens Hoogendoorn de kracht van dit Full Speed is, zegt hij: "We zijn echt een elftal. Iedereen heeft wat voor elkaar over. Dat is wel 's anders geweest. Niemand staat boven de groep. Voetballend gezien, denk ik zeker dat we tweede klaswaardig zijn. Er komen af en toe combinaties voorbij dat je zelf staat te genieten". 

-Waarom ging het na de winterstop toch een stuk moeizamer?
"Je verliest, na de winterstop, een wedstrijdje. We speelden een paar oefenwedstrijdjes, die liepen niet zoals ze zouden moeten lopen. We spelen tegen Delft en dan verliezen we met 4-1. Een week later verliezen we met 2-1 van AGE. Dan ga je toch effe nadenken. Maar we hebben ons er aardig overheen gezet. Een goeie uitslag tegen Delfia. Dat hadden we ook wel nodig. Daarna hebben we de draad weer aardig opgepakt. Nu zijn we gepromoveerd. En ook het kampioenschap mogen we niet meer weggeven". 

Een heel seizoen goed spelen, dat lukt (bijna) geen enkele ploeg. "Er zitten altijd wel een paar wedstrijden tussen dat het niet gaat. Die hebben we ook gehad. Het belangrijkste is dat je je daar overheen kan zetten". 

Dat moet hij aankunnen, voetballen in de tweede klas. "Ik denk wel dat ik de kwaliteiten heb om daarin mee te kunnen. En dat geldt voor ons hele elftal wel". Daar komt nog bij: "Door het instellen van de Topklas wordt die tweede klas in wezen een versterkte derde klas". 

-Hoe ambitieus ben jij als voetballer?
"Mensen vragen me wel eens: Wil jij niet 's ergens anders gaan voetballen? Dan zeg ik: Nee, ik blijf lekker bij Full Speed. Kijken hoe ver we dáár kunnen komen. Ik wil lekker blijven ballen. Natuurlijk wel zo hoog mogelijk, maar als dat lukt met m'n eigen clubje, dan is dat ideaal'. 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1