Nieuwe architectuurgids over Delft

Algemeen

DELFT - Delft is beroemd vanwege de historische binnenstad met kenmerkende grachtenstructuur. Ook buiten de stadskern zijn verschillende interessante uitbreidingswijken aan te wijzen.

Vanaf volgende week kan iedereen al die interessante bouwprojecten terugvinden in de nieuwe Architectuurgids Delft. Op dinsdag 22 december a.s. wordt de nieuwe Architectuurgids feestelijk uitgereikt aan Cultuurwethouder Lian Merkx. Vanaf dat moment zal ook de website van de Architectuurgids Delft online gaan. 

Delft wordt regelmatig door buitenlandse toeristen bezocht vanwege de bijzondere architectuur en stedenbouw. Uitdagende experimenten van hedendaagse architecten en stedenbouwkundigen geven hun eigentijdse visie weer op de stad. De bedoeling van de Architectuurgids Delft is om te laten zien welke architectonische en stedenbouwkundige ontwikkelingen zich hebben afgespeeld vanaf de eerste stadsplannen in 1100 tot aan de allernieuwste bouwplannen van 2010. 

De Architectuurgids Delft belicht ongeveer 300 projectbeschrijvingen, die zijn gegroepeerd per periode. Daarnaast zijn er ruim 20 thema’s uitgewerkt, die fraai zijn geïllustreerd met foto’s, projectgegevens, historisch kaartmateriaal en actuele plattegronden. De projecten zijn een Delftse illustratie van Nederlandse en internationale ontwikkelingen uit een bepaalde tijd, met de nadruk op architectuur, stedenbouw en volkshuisvesting, techniek, visie op samenleving en architectonische stijl. Kortom: Een boeiend naslagwerk voor iedereen die belangstelling heeft voor Delft en voor haar architectuur, stadsgeschiedenis en stadsontwikkeling. Kijk voor meer informatie op www.architectuurgidsdelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12