Wat ik zeggen wil... zondag 23 maart

Algemeen

De ingezonden brieven uit de Delft op Zondag van 23 maart.

Droom ik?
DELFT - Ik vraag mij de laatste weken het volgende af: Droom ik, of leef ik in de werkelijkheid? Op grond van het feit dat het Delftse College van B en W twee jaar bestaat, krijgen de wethouders en hun leider vele mogelijkheden hun successen kenbaar te maken. Diverse publicaties maken mij duidelijk, dat ik de kennis en vaardigheden van de dames en heren helemaal niet goed inschat. Ik heb het gewoon niet bij het goede eind. Ik zie gewoon de zaken verkeerd. Ik ben te subjectief. En toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken, dat er een aantal vreemde ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. De plaatselijke pers geeft de bestuurders van onze stad de gelegenheid zelfs mij op de gedachte te laten komen, dat ik droom. Heel erg knap, maar vooralsnog trap ik daar niet in. Ik blijf wakker. Daarnaast durf ik als grondlegger van de Stadskrant (wederom) de stelling aan, dat deze krant wordt gebruikt als positieve publiciteit voor de Burgemeester en de Wethouders. Dit is nooit de opzet geweest. In het afgelopen weekeinde misbruikte mevrouw Merkx de Stadskrant om haar falen voor wat betreft de Stadsverwarming te ontzenuwen. Haar collega’s Dick Rensen, Saskia Bolten, Ronald Vuijk, Anne Koning en leider Bas Verkerk deden dat ook al over diverse slechte besluiten in het verleden. Als de Stadskrant op deze manier misbruikt wordt, zou het een goed besluit zijn dit medium af te schaffen en de daarbij behorende financiën te besteden aan zaken voor de burger. Of droom ik nu werkelijk? 

Aad Bonthuis, Delft


Zorgzame stad?
DELFT - Over concrete projecten gesproken, die van Delft een ‘zorgzame’ stad moeten maken, wat is Delft van plan met al die ondergrondse garages tot in de Bomenwijk toe? Oké, Delft wil ook onder de grond, net als de grote jongens Rotterdam en Den Haag. De HSL bijvoorbeeld kost miljoenen en wat levert dit de zorgzame samenleving op? Oké, de HSL wint er twintig minuten snelheid mee. Als de Gemeente dan werkelijk zo nodig ondergronds wil, waarom worden die miljoenen dan niet besteed om bijvoorbeeld de A13 onder de grond te stoppen? Dan vangt de Gemeente in elk geval nog twee vliegen in één klap. Maar helaas, onze regenten denken niet in eerste instantie aan de zorgzame samenleving. Sterker nog, de Gemeente Delft is het met de enorme sloop van alle sociale woningbouw eens. Alle nieuwbouw levert de Gemeente tenslotte het nodige geld op. Uitkeringsmensen moeten op z’n minst de helft van hun inkomen inleveren voor alleen al kale huur. Dan hebben we het niet over blokverwarming en servicekosten waar geen toeslagen over gegeven worden. Hoe durft de Gemeente het woord ‘zorgzaam’ nog in de mond te nemen? Echter, wanneer je een huis koopt, dan mag dit niet meer kosten dan een derde van je inkomen. Waarom wordt een arme luis verplicht de helft van zijn uitkering in te leveren voor een dak boven zijn hoofd? Noem dit maar een zorgzaam beleid. Gemeente, wat dacht u van een containerdorp in Veenhuizen voor alle uitkeringsgerechtigden? Goede oplossing? Kost geen miljoenen in elk geval!

Nel Bomenwijk, Delft


Kaalslag
DELFT - Paasbest zal het in ons Delft wel worden: bossages en dergelijke worden weer rigoureus gesnoeid. Niemand heeft inspraak. De heren van het groen, noem ze liever van het ontgroen, maken van Delft een kaalslagparadijs. Waar moeten straks de vogels broeden? Juist het rommelige struikgewas is enorm geschikt voor ze. Waarom dreigt de mus een beschermde vogelsoort te worden? Niet alleen omdat de mensen hun tuinen veranderen in kale stenen vlakten, maar ook omdat de Gemeente nog eens een flinke duit in die zak doet. Kaalslag! Delft lijkt wel een glad voetbalveld te moeten worden. Maar daar is geen BAL AAN, zal ik maar zeggen. Mensen leven langer met groen in de buurt. Behoud het groen en begin nou eens echt ecologisch te handelen. Heb respect voor de kringloop van de natuur. En dan bedoel ik dus niet het stedelijke Kringloopbedrijf. Haal eens echte eco-biologen als adviseurs in huis. En geen tuinarchitecten!

T.F. de Graaf, Delft 


Demonstratie
DELFT - In de Delft op Zondag van 16 maart gaf de heer Rosinga zijn visie op onze demonstratie die op vrijdag 7 maart plaatsvond op de Markt. In zijn betoog staan helaas twee feitelijke onjuistheden die ik graag wil rechtzetten: Ten eerste was de demonstratie niet georganiseerd door de plaatselijke PvdA, maar op persoonlijke titel door ondergetekende en Tijn Noordenbos. Daarnaast was de demonstratie niet gericht tegen de aangekondigde film van de heer Wilders, maar had die als doel mensen aan te sporen om het wij-zij-denken in te ruilen voor dialoog en tolerantie.

Rolf Clason, Delft

Stadskrant

DELFT - Er moet me iets van het hart over de manier waarop de Gemeente Delft met haar eigen informatieblaadje De Stadskrant omgaat. Daar wordt namelijk censuur op gepleegd, kennelijk om voor de Gemeente pijnlijke zaken onder de pet te houden. Ik heb het over de aangifte die de Gemeente heeft gedaan tegen mijn persoon omtrent de brief over de malversaties met CombiWerk. Ik weet dat de redactie van De Stadskrant een artikel klaar had liggen over dit onderwerp, Maar dit stuk is tot op heden niet gepubliceerd. Waarom niet? Omdat de redactie door het College terug is gefloten! Dat is toch niet te geloven!? Is dat misschien omdat B en W inmiddels met het hele geval in z’n maag zit? Is het omdat de negentien (!) aanklachten aan mijn adres, die in een brief aan mij zijn opgesteld, ten onrechte zijn geuit en dat het College dat zelf ook heel goed weet? De brief waarop door B en W zo overspannen werd gereageerd is niet door mij geschreven en dat weten ze daar heel goed. Het zijn gewoon valse beschuldigingen. Wat het ergste is: die brief van het College aan mijn persoon was 'geheim', zodat ik me niet kon verdedigen. Dat ik hem op mijn website heb gezet is de reden dat ik nu ben aangeklaagd wegens 'lekken'. Ja, zo ken ik er nog wel een paar. Ik heb inmiddels zelf aangifte tegen Wim Bot van GroenLinks gedaan vanwege lekken uit de Vertrouwenscommissie rond de benoeming van de Burgemeester. Maar ik lees daar niks over terug in De Stadskrant. En waarom niet? Omdat B en W liever gebruik maakt van de Delftse Doofpot in plaats van de burgers de informatie te geven waar ze volgens mij recht op hebben. En dat terwijl het College in de Cabrio-affaire van gekkigheid niet wist hoe groot het moest vermelden dat er was gelekt. Is dat democratie? Nee, het is het angstvallig achterhouden van informatie die wel eens kritische vragen vanuit de bevolking zou kunnen opleveren. In één woord: schandalig!

Martin Stoelinga, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12