Korte berichten: zondag 29 maart

Algemeen

Alle korte berichten uit de Delft op Zondag van 29 maart.

Eerste expositie voor jubilerende Fotoclub FC ‘59
DELFT – Benieuwd naar wat de leden van de Delftse fotoclub FC ’59 zoal fotograferen? Vanaf vrijdag 3 april a.s. is er in DOK aan het Vesteplein een expositie te zien met ‘vrij werk’ van de leden van de jubilerende fotoclub. De officiële opening van deze eerste jubileumexpositie is om 16.00 uur. Vanaf dan zijn de foto’s van de FC ’59-leden tot en met zaterdag 16 mei a.s. gratis te bewonderen. 


Delftse reiziger niet tevreden over frequentie busvervoer
DELFT - Delftse en Zoetermeerse reizigers zijn niet tevreden over de frequentie van de bus. Ze geven Connexxion hiervoor gemiddeld een 5,9 als beoordeling. In vergelijkbare regio’s geven reizigers een 7 voor frequenties. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer. De ontevredenheid over de frequentie van het busvervoer is volgens het Kennisplatform niet opmerkelijk: in 2007 werd in Delft fors bezuinigd op het Openbaar Vervoer. Sindsdien zijn de frequenties van veel stadsbuslijnen te vergelijken met die van de streekbus. Het aantal reizigers dat per stadsbus reist naar wijken als Buitenhof, Voorhof en Tanthof is sinds de bezuiniging fors afgenomen. 


Project ‘Blauw’ in SchieOevers-Noord stap dichterbij
DELFT - De Gemeente Delft gaat met de ontwikkelaars Woonbron en TCN werken aan het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst voor het verwezenlijken van het project ‘Blauw’ in SchieOevers-Noord. In juni 2008 had het College van B en W al ingestemd met het plan voor de transformatie van het gebied. Dat moet veranderen van een verouderd bedrijventerrein naar een gemengd stedelijk gebied waar Delftenaren kunnen werken en wonen. Afgelopen maanden is gewerkt aan het financieel haalbaar maken van het plan. Uit de businesscase, die TCN en Woonbron nu hebben aangeboden aan de Gemeente, blijkt dat de plannen inderdaad uitvoerbaar zijn. 


Shanachies DOK uitgeroepen tot beste marketeers
Delft - De Shanachies van het Library Concept Center van de Openbare Bibliotheek Delft, Erik Boekesteijn, Jaap van de Geer en Geert van den Boogaard, zijn door het Amerikaanse ‘Library Journal’ als eerste Europeanen in Amerika uitgeroepen tot de beste marketeers van de bibliotheekwereld. Door het spotten van trends en het ontwikkelen van vernieuwende ideeën en services voegen zij volgens het blad een nieuwe dimensie aan de bibliotheekwereld toe. De shanagies reizen de hele wereld over. Ze bezoeken bibliotheken en onderwijsinstellingen op zoek naar nieuwe innovatieve ideeën en ontwikkelingen op het gebied van web 2.0. 


Kunstenaars krijgen nieuw tijdelijk verblijf
DELFT - De stichting id11 is druk met de voorbereidingen van een tijdelijk gastatelier in de Poptahof in Delft. De eerste gastkunstenaar wordt begin april verwacht. Vorige zomer heeft de stichting id11 drie maanden lang drie voor sloop bestemde woningen ingezet als ‘Het Tijdelijk Verblijf’ voor kunstenaars van heinde en verre. Opnieuw heeft de stichting in samenwerking met Woonbron een flatwoning in de Poptahof beschikbaar gesteld voor kunstenaars. Het aantal flatwoningen dat als gastatelier en later ook als projectruimte beschikbaar komt, zal in de loop van de tijd toenemen. 


Leerlingen J.C. Pleysierschool en Grotius College spijbelen het minst
DELFT - Wethouder Dick Rensen van Jeugd en Onderwijs was vorige week op de J.C. Pleysierschool om Klas C te feliciteren met de overwinning in de ‘klassenbattle’. De klas behaalde de zege samen met het Grotius College. Beide scholen scoorden het best tijdens een controle op het spijbelgedrag van leerlingen in het Voortgezet Onderwijs. De afdeling Leerplicht van de Gemeente Delft onderhoudt een goed contact met de Delftse scholen om spijbelen tegen te gaan. Een controle door Leerplichtambtenaren gebeurt niet alleen op de Dag van de Leerplicht, maar het hele jaar door.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!