Heeft u problemen met de huid? Ga dan naar Huidzorg Delft

Algemeen

DELFT – Iedereen met huidproblemen, zoals littekens, acné, brandwonden of pigmentverschuivingen, kan voor een behandeling terecht bij Huidzorg Delft.

De praktijk aan de Rotterdamseweg stond jaren bekend onder de naam Praktijk voor Huid- en oedeemtherapie. Huidtherapeute Maja Kersten-Gerrits begon deze praktijk in 1993. Sinds juli van dit jaar is het een maatschap geworden. De huidtherapeute gaat vanaf heden samen verder met Annamarie van der Meulen, die al enige tijd werkzaam was in de praktijk. Daarvoor werkte Van der Meulen al als huidtherapeute in het Leyenburg Ziekenhuis in Den Haag. Om deze verandering te markeren gaat de praktijk voortaan verder onder de naam Huidzorg Delft. “We houden ons bezig met de behandeling van een beschadigde huid”, zegt Van der Meulen. “Naast huidtherapeut zijn wij ook oedeemtherapeut. Daardoor kunnen we ook vochtophopingen verminderen of stabiel krijgen. Vochtophopingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan na operaties.” 

Een huidtherapeut, een paramedisch beroep, is gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van een zieke of beschadigde huid. Het doel van een behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking die door een huidaandoening kan ontstaan. Ook kan een huidtherapeut de behandeling van andere medici ondersteunen. Behalve littekens, acné, brandwonden en pigmentverschuivingen kun je ook denken aan overbeharing, steelwratjes, couperose en oedeem. Er zijn verschillende huidtherapeutische behandelingen mogelijk bij Huidzorg Delft. “Sinds kort hebben we ook een fractionele laser voor de behandeling van littekens, pigmentvlekjes, bloedvaatjes en kleine rimpeltjes”, zegt Kersten-Gerrits. “Hier zijn er nog weinig van in Nederland. Je kunt er meer mee bereiken, veel effect dus en weinig bijeffect.” 

Huidzorg Delft werkt altijd met de verwijzing van een arts. Veel therapieën worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. “Voor oedeemtherapie gaat het vaak om een hele vergoeding”, zegt Van der Meulen. “Andere behandelingen worden meestal gedeeltelijk vergoed.”

Bedrijf: Huidzorg Delft
Adres: Rotterdamseweg 152
Telefoon: (015) - 256 18 06
E-mail: mailto:info@huidzorgdelft.nl
Internet: http://www.huidzorgdelft.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12