Huis te koop: Lumumbasingel 15, Delft

Algemeen

Ruime gezinswoning in groen Tanthof

Aad en Nora Taffijn kochten in 1984 hun huis aan de Lumumbasingel vanwege de ruimte die het hen bood om er met hun drie kinderen te kunnen wonen. Het was toentertijd een nieuwbouwproject waarvoor ze zich, naar aanleiding van een advertentie, hadden ingeschreven. Ze lazen de tekening en besloten het huis te kopen. De ruimte, het aantal kamers, de tuin en de groene buurt waren doorslaggevend.

 “Het huis is ruim en degelijk”, oordeelt Aad. “We hebben het hier erg naar ons zin en leven in een rustige, sociale buurt. Bovendien is er geen parkeergelegenheid voor auto’s voor de deur, wat onze straat autoluw maakt. Daarnaast is het huis milieuvriendelijk en energiezuinig.” 

Nora zoekt haar pluspunten meer buiten het huis. “Het vrije uitzicht op de singel vind ik een heel mooi onderdeel van ons huis. Het is erg groen om ons heen en zoals Aad al zei, er is nauwelijks verkeer. Ook onze tuin vind ik heel fijn. Er staat de hele dag zon en ik zit op mooie dagen dan ook vaak urenlang in de tuin van het zonnetje te genieten.” 

Aad en Nora hebben in de tijd dat ze er woonden veel in het huis geïnvesteerd. “Dat moet ook wel als je wilt dat de waarde van je huis behouden blijft”, vindt Aad. “Zo hebben we drie jaar geleden verbouwd, waarbij er op de tweede verdieping een extra kamer is ontstaan en het totaal aantal kamers nu uitkomt op zes.” Volgens Aad is het huis ook zeer goed geïsoleerd. “Als de buren waarschuwen dat er een feestje in hun huis wordt gehouden, moet ik altijd eerder vragen wanneer dat feest nou eigenlijk was, dan dat ik moet vragen of het geluid wat getemperd kan worden. Je hoort praktisch niets van de buren.” 

De jaren beginnen langzamerhand te tellen bij Aad en Nora en de kinderen zijn het huis uit. Daarbij liep Aad vorig jaar een hernia op. Die hernia zag het echtpaar als aanleiding om het huis te verkopen en op zoek te gaan naar een gelijkvloers appartement. 

De woning aan de Lumumbasingel is geschikt voor starters en jonge gezinnen. Er zijn genoeg kamers om met kinderen te wonen en scholen, winkelcentrum en openbaar vervoer zijn in de buurt.

De vraagprijs voor deze woning is € 238.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) – 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12