Huis te koop: Van Barenstraat 8, Delft

Algemeen

Heerlijk ruim huis aan het water!

Eric Heemskerk en Betty Anemaat zagen twaalf jaar geleden hun eerste huiskeuze in de Van Barenstraat voor hun neus weggekaapt worden. Later konden ze echter alsnog blij zijn toen ze het nog mooiere huis op nummer acht konden kopen. De plek van het huis is prachtig. Dat besef je als je de ruime en lichte woonkamer binnenkomt. Door de glazen achterkant kijk je via de knusse tuin uit op het water.

“Als we aan het eind van de dag in de tuin zitten, hebben we het gevoel dat we op vakantie zijn”, beschrijft Betty enthousiast. “Dat gevoel is in de twaalf jaar dat we hier wonen nooit weggegaan.” 

In het haventje, waarvan het water uiterst schoon is, varen Eric en Betty regelmatig met hun kinderen. “Op mooie zomerdagen wordt er zelfs gezwommen”, vertelt Eric “Bovendien kan er in de winter worden geschaatst.” Ook in de straat voor het huis kunnen de kinderen van Eric en Betty heerlijk spelen. De straat loopt namelijk dood waardoor er geen verkeer is. 

De woning in de Van Barenstraat is niet alleen mooi, maar ook heel gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen. En de binnenstad en het station bevinden zich op loopafstand. 

Het huis is ruim en licht en Eric en Betty hebben er goed over nagedacht toen ze er het één en ander aan verbouwden. “Het is fijn als je een ruime keuken met kookeiland hebt en eveneens een ruime, uitgebreide badkamer”, legt Betty uit. “De badkamer is stijlvol afgewerkt met kleine, helderblauwe steentjes en heeft een dubbele douche en een groot ligbad". 

De ouderslaapkamer op de tweede etage is zeer ruim en beschikt over een eigen wasgelegenheid, een inloopkast en grenst aan een riant balkon waarop het avondzonnetje schijnt. De open haard in de woonkamer is een aangenaam pluspuntje. 

De gezellige buurt waarin Eric en Betty wonen, kent een gevarieerde samenstelling. “Er wonen oudere mensen, gezinnen met (jonge) kinderen en gezinnen waarvan de kinderen al het huis uit zijn”, zegt Eric. “Zelf hebben we het huis als starter gekocht, dus het is echt voor iedereen geschikt.” 

De vraagprijs voor deze woning is € 389.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) - 212 73 00 of www.funda.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12