Delftse Sonja Wachters grijpt bij debuut net naast de eerste prijs bij de Flexcup

DELFT – Sonja Wachters gaf begin deze maand aan vol vertrouwen af te reizen naar Veldhoven, waar de Flexcup 2011 op het programma stond. Op 11 december sleepte ze hierbij de tweede prijs in de wacht.

“Naar die eerste wedstrijd heb ik tijden toegewerkt,” blikt Sonja tevreden terug. “En het was het zeker waard. Het was een feest! Voor de gelegenheid ben ik gestyled door Bruce Stamper en had ik mooie bling bling juwelen om. Daarnaast was mijn lichaam helemaal goudbruin en droeg ik een prachtige glitterbikini van Jos Ruitenbeek. Gelukkig zijn er veel foto’s gemaakt, want de ‘shape’ waarin ik op de wedstrijddag was, is maar zeer tijdelijk. Het trainingsschema was zo ingericht dat ik op dat moment klaar was om te pieken.” 

En pieken deed ze. De jury was het er dan ook over eens dat ze het beste figuur had. Bij de einduitslag zag ze echter de eerste prijs aan haar neus voorbijgaan toen deze werd uitgereikt aan Nelleke de Vaal, die de presentatieronde won. “Blijkbaar hechtte de jury meer waarde aan een andere vorm van presentatie. Daardoor ben ik tweede geworden; een resultaat waarmee ik heel tevreden ben. Ik heb namelijk alles gegeven en een topdag gehad.” 

Dat ze zo’n dag had kwam niet in de laatste plaats door de supporters die haar verrichtingen op de voet volgden. “Er waren meer dan twintig mensen speciaal voor mij naar Veldhoven gekomen en dat geeft een waanzinnig goed gevoel.” 

In de toekomst zal Wachters zeker verder gaan met haar sport. “Ik kijk ernaar uit om samen met mijn trainer/coach Jenny Gaidoukevitch verder te werken en wie weet sta ik in 2013 wel bij Musclemania in Miami.” 

Voor het zover is, is er nog wel de tijd om even ‘raar’ te doen. Zo vierde Wachters haar topprestatie met een patatje en een Mexicano. “En ook met Kerst en Oud en Nieuw zal ik met familie en vrienden van het goede leven genieten. Maar daarna gaan we verder met waarmee we bezig waren. Het voelt namelijk zo goed; het is het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt. Het voelt als een totale reset van lichaam en geest en ik gun dan ook iedereen een vergelijkbare ervaring.” 

De verrichtingen van Sonja Wachters zijn nog steeds te volgen op www.operationhotbabe.nl. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1