Huis te koop: Harmenkokslaan 52a, Delft

Algemeen

Een modern huis dat recht doet aan zijn historie DELFT – Zeven jaar geleden leerde Chantal van Hulst haar vriend Ton kennen. De totale renovatie van haar parterrewoning, die een jaar geduurd heeft, was toen net achter de rug. Hun relatie kwam in de hierop volgende jaren volledig tot bloei, terwijl Ton wel altijd in de buurt van Leiden is blijven wonen.

Nu hebben ze toch besloten bij elkaar te gaan wonen. Ze hebben gekozen voor het huis van Ton, dat op een eiland staat. Rond het huis ligt een aardig lapje grond, zodat er zelfs dieren gehouden kunnen worden. “Het is vlakbij het Groene Hart, dus dat is een unieke locatie”, zegt Chantal. “Ik heb veel zin om daar lekker te gaan tuinieren, want daar houd ik erg van. Toch vind ik het ook best jammer om Delft en vooral deze straat te verlaten.” 

Het is een straat in het centrum, maar toch is het er erg rustig. Volgens Chantal heeft de straat een beetje een Amsterdamse sfeer, met hier en daar een bankje voor de deur. “Je woont hier vlakbij de binnenstad, dus je kunt makkelijk de deur uit om iets te gaan drinken”, zegt ze. “Ook met boodschappen doen is dat natuurlijk ideaal.”
Toen ze de parterrewoning acht jaar geleden kocht, verkeerde deze in tamelijk verouderde staat. Ze heeft toen een jaar uitgetrokken om het huis helemaal binnenstebuiten te laten keren. Hierbij zijn onder andere de elektra, de waterleidingen, de cv-installatie en de radiatoren vervangen. Tevens zijn overal de wanden en plafonds gestuukt. De gehele woning is voorzien van een massief grenen vloer. “Het heeft nu een modern jasje, maar enkele klassieke elementen zijn bewaard gebleven”, zegt ze. “De prachtige voordeur is bijvoorbeeld nog origineel. Het plafond en de tegeltjes in de hal zijn authentiek en in de kamer zijn de vensterbanken bewaard gebleven.” 

Ook enkele hoge plafonds herinneren ondanks het modernisme aan de oorspronkelijke staat. De lichte woonkamer met zwevend plafond meet 5.65 bij 4.72 meter en is voorzien van twee royale inbouwkasten. Aan de achterzijde bieden twee openslaande deuren toegang tot een verzorgde plaats. In de berging bevindt zich de opstelplaats voor de cv-combiketel. “De plaats kun je gebruiken als een soort verlenging van de woonkamer”, zegt Chantal. “Het is niet om te zonnen, maar je kunt er op een warme dag goed verkoeling zoeken.” 

Aan de voorzijde van het huis is de slaapkamer van 2.70 bij 4.00 meter, ook met een zwevend plafond. Deze staat in open verbinding met de woonkamer, wat de woning heel licht maakt. “Tussen de beide kamers kan ook eenvoudig een deur worden geplaatst. Bijvoorbeeld van glas, om de mooie ruimtelijkheid te behouden." 

De keuken heeft met 4.15 bij 1.90 meter royale afmetingen. Deze ruimte bevindt zich aan de achterzijde van de woning en is van alle gemakken voorzien (onder andere diverse inbouwapparatuur). Hierachter is de luxe moderne badkamer van 1.80 bij 2.00 meter. Hier is vloerverwarming aanwezig en verder zijn er onder andere een douche, een zwevend toilet, een wastafel en een designradiator. Enkele jaren geleden is de Harmenkokslaan uitgeroepen tot de Leukste Straat van Delft en elke zomer wordt er een straatfeest gehouden. De straat heeft zelfs een eigen website, kijk hiervoor op www.harmenkokslaan.nl.

De vraagprijs voor deze woning is € 209.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) - 213 41 34 of www.zo.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12