Farid Bibouh is blij dat hij weer kan doen waar hij zo van houdt: voetballen

Algemeen

Farid Bibouh, hier te zien in het duel tegen De Ster om het Joop Bol-toernooi, wil met SV Wippolder promoveren naar de Derde Klasse. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Problemen aan zijn knie hielden Farid Bibouh de afgelopen twee-en-een-half jaar aan de kant. De 27-jarige Delftenaar stopte met voetballen, maar miste het spelletje te erg. Dit seizoen is hij weer terug op de velden en wel in het blauw en wit van SV Wippolder.

Eerder speelde Bibouh voor DHC, NAC Breda, weer DHC, Delfia en DHL. Bij SV Wippolder, dat afgelopen zomer veel spelers zag komen en gaan, heeft hij er inmiddels zo’n zes tot zeven wedstrijden opzitten, waarvan de laatste drie winnend werden afgesloten. “Het team begint steeds meer vorm te krijgen”, constateert Bibouh. Zelf krijgt hij ook steeds meer de smaak te pakken. Hij kampte lange tijd met een fikse knieblessure en moest zijn schoenen tijdelijk in de wilgen hangen. “Wat er mis was met mijn knie? Je kunt beter vragen wat er nog wèl goed was. Ik had m’n kruisband gescheurd, het kraakbeen was beschadigd en ik heb geen meniscus meer.” Bibouh werkte het afgelopen half jaar gedreven aan zijn herstel en ging – met toestemming van de chirurg – weer voetballen. “M’n knie houdt zich nu verbazingwekkend goed. Ik wil nu proberen om het seizoen blessurevrij door te komen en te kijken waar het schip strandt.”

‘IK BEN VOOR HET EERST IN M’N LEVEN ÉÉN VAN DE OUDEREN’
Bibouh kan niet zonder voetbal, zo bleek de afgelopen twee-en-een-half jaar. “Ik miste het spelletje, de bezetenheid en het op collectieve wijze bezig zijn met presteren. Ik miste ook het sociale, het onderdeel zijn van een groep en samen ergens naartoe werken.” Dus is hij blij dat hij dit nu weer kan doen. Zijn eerste indruk van Wippolder is prima. “Ik vind het een gezellige club. We hebben een hele jonge selectie, ik ben voor het eerst in m’n leven één van de ouderen.” 

- Eis je daardoor ook meer een coachende rol voor jezelf op?
Bibouh: “Ik merk dat de jongeren in onze ploeg genoeg potentie hebben, maar nog wel eens te graag willen op momenten dat je een wedstrijd eigenlijk moet uitspelen en domineren. Daar wijs ik ze dan in het veld op. Ik probeer die rol dus inderdaad op me te nemen.” 

- Wat voor voetballer ben je?
“Ik speel achter de spitsen en heb een drang naar voren. Verder heb ik wel een actie in huis, maar dat moet ik niet te ver doorvoeren. Eén man passeren is óók voldoende. Ik kan een redelijk overzicht houden in het veld en ben de afgelopen jaren gaan beseffen dat verdedigen ook belangrijk is.” 

- Dus doe je dat ook meer...
“Ik merk dat ik meer vooruit verdedig. Als ik zie dat er al twee middenvelders diep gaan, dan is het beter als ik op dat moment iets controlerender speel. Vroeger was ik op zo’n moment mee in de aanval gegaan en dan had ik wel gezien wat er was gebeurd.” 

- Waarom is promotie naar de Derde Klasse volgens jou een haalbare doelstelling?
“Of we rechtstreeks promoveren of via de nacompetie weet ik niet. Ik denk dat vooral de start van de competitie belangrijk is. Oefenwedstrijden winnen is leuk, maar aan het begin van de competitie staat alles weer op nul. Als we de eerste twee wedstrijden winnen, dan kunnen we nog hoge ogen gaan gooien.”

‘WIJ MOETEN NIET MEEDOEN AAN WERKVOETBAL'

- Wat vind je van jullie afdeling?
“Delfia is natuurlijk een oude bekende, dus leuk om tegen te spelen. Ik denk dat er twee of drie ploegen zijn die alles voetballend oplossen, bij de andere teams zal het meer werkvoetbal zijn. Wij moeten snel de voorsprong pakken en niet meedoen aan dat werkvoetbal.” 

- Waarom is dat geen goed idee?
“Ik denk dat wij niet de selectie hebben die daarvoor is gemaakt. Er zit veel voetbal in onze ploeg, daar moet je gebruik van maken. Als wij het van de duels moeten hebben gaan we het zwaar krijgen. De gemiddelde lengte van onze voorhoede is 1 meter 75, dus lange ballen vooruit is niet handig.” 

- Wat verwacht je van het komende seizoen?
“Ik verwacht voornamelijk het plezier terug te krijgen en dat deze groep dichter naar elkaar toe groeit en mee gaat doen om de prijzen. Of dat de titel of een periodetitel wordt, moet nog blijken.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12