Een Koninklijke Onderscheiding voor 25 jaar vrijwilligerswerk bij DTB

Algemeen

Burgemeester Bas Verkerk en een blije Miep van Tijn.

DELFT – Miep van Tijn ontving maandagavond uit handen van burgemeester Bas Verkerk een Koninklijke Onderscheiding. Die kreeg ze als dank voor al haar inspanningen als vrijwilligster ten bate van de Delftse TennisBond (DTB) waarvoor ze 25 jaar actief was als vrijwilligster bij de jeugd.

In 1983 kwam ze in de Jeugdcommissie van DTB. In 1989 werd ze voorzitter van de Jeugd en tevens bestuurslid. Ze organiseerde al die jaren de Jeugdclubkampioenschappen en de open DTB-jeugdtoernooien. In 1992 werd ze Bondsgedelegeerde bij de KNLTB in het district Den Haag, een functie die ze tot op de dag van vandaag vervult. Miep van Tijn is een sportieve vrouw. Ze is ‘gymjuf’ van beroep en ze heeft eigenlijk haar leven lang, tot op de dag van vandaag, gesport en zich voor de sport ingezet. 

Voordat ze bij de DTB lid werd heeft ze op hoog niveau volleybal gespeeld bij het toenmalige Tornado. Ze was daar ook penningmeester en bestuurslid en ze heeft er jarenlang veel vrijwilligerswerk gedaan. Tegelijk was ze eerste invaller voor het gymonderwijs in Delft. Gedurende een aantal jaren heeft ze op verschillende scholen in Delft de gymjuffen en gymmeesters waargenomen bij ziekte, zwangerschap of bij vacatures. Gaat ze nu in het bekende ‘zwarte gat’ vallen? Dat zeker niet, zo is de verwachting, want ze gaat nog door als Bondsgedelegeerde en als Consul Competitie bij de KNLTB. En ze wil graag, ook tennissend, het 100-jarig bestaan van haar club meemaken.



Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12