Stilte: de voorzitter spreekt

Algemeen

DELFT - Wekelijks vult de voorzitter van een Delftse sportvereniging de column 'Stilte: de voorzitter spreekt'. Deze week is dat Paul Tersmette van hockeyclub Ring Pass.

Natuurlijk geef ik gehoor aan het verzoek iets te schrijven, maar liefst blijf ik stil en zie en hoor ik graag dat mijn bestuur en commissies spreken over het reilen en zeilen van onze club. Ik blijf liefst op de achtergrond met als taak, daar waar nodig, gevraagd of niet gevraagd, sturend op te treden. Een goed gevoel en veel energie krijg ik als voorzitter van de regelmatig tot ons komende complimenten vanuit het land en regio dat onze vereniging over een zeer professioneel gestuurde organisatie beschikt en structureel op regionaal en landelijk niveau meer dan gemiddeld sportief presteert. Zoals recentelijk in Arnhem het behaalde Nationaal zaalhockeykampioenschap door zowel onze jongens C1 en meisjes C1 op een fantastische manier, met zeer gedisciplineerd hockey. Grote verenigingen, waaronder Kampong uit Utrecht, MHC Amsterdam, MHC Pinoké en MHC Hurley, zijn door onze jeugd in dit kampioenschap uitgeschakeld. 

De club is springlevend en het bestuur komt dan ook in de algemene ledenvergadering van maart 2011 met een voordracht tot aanpassing van de verenigingsnaam, het clublogo en het clubtenue. 

Stilte, de voorzitter denkt : Hoe kunnen wij onze ambities realiseren?. Om hier invulling aan te geven zal nog deze maand in een ingelaste bestuursvergadering door het bestuur van Ring Pass een agenda en procedures worden opgesteld en vastgesteld om in het tweede kwartaal - verenigingsbreed - een strategische discussie te voeren hoe op de korte en middellange termijn door de vereniging invulling kan worden gegeven aan het kunnen realiseren van een aantal in ons verenigingsplan vastgelegde ambities. 

Aan zeker drie strategische punten zal in een geplande strategiesessie volgende maand invulling moeten worden gegeven hoe hiermee verder te gaan.
1). Verdere inspanning leveren om de balans tussen topsport en breedtesport in de vereniging te optimaliseren en hiermede verenigingbreed een plezierig klimaat te scheppen. 
2). Oplossing moet er komen om bestaand ruimtegebrek op onze huidige locatie, waar maximale capaciteitsuitnutting is bereikt, om huidige verenigingsactiviteiten verantwoord uit te kunnen voeren.
3). Is, om reden van bovengenoemde punten, vervangingsinvestering door de vereniging van een tweetal kunstgrasvelden in 2014 en 2015 financieel wel verantwoord of moeten wij in overleg met de Gemeente om mogelijkheden te zoeken voor uitbreiding van ons huidige sportcomplex? Ook zal gekeken moeten worden naar mogelijkheden voor een locatie elders waar wel groeimogelijkheden voor onze vereniging zijn om onze toekomstige ambities te kunnen realiseren. 

Zoals een ieder weet is stilstand achteruitgang. En als wij iets niet willen is het stilstand in onze vereniging. De voorbeeldfunctie die Ring Pass nu heeft in de Regio en in Delft willen wij graag continueren en verder borgen. Geef ons hiervoor de ruimte!

Paul Tersmette

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12