Even bellen met... Richie Looman

Algemeen

De 26-jarige Delftse zanger tekende onlangs een internationaal platencontract. Zijn eerste cd komt straks in vijf landen uit.

- Hoe heeft je zangcarrière zich de afgelopen maanden ontwikkeld?
“Ik heb heel veel optredens gehad en laatst dus een platencontract getekend. M’n cd komt straks niet alleen in Nederland, maar ook in België, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland uit.”

- Hoe bevielen de optredens?
“Dat was ontzettend leuk. Het is mooi als het publiek uit z’n dak gaat op jouw nummers, dat geeft voldoening. Het optreden bij De Rooie Rijers, tijdens het Carnaval, vond ik het mooist. De zaal ging helemaal uit z’n dak, dat vergeet ik niet gauw.”

- Wat vonden mensen van je eerste single ‘Pak me dan’?
“Geweldig, ik krijg alleen positieve reacties. Soms zingt het publiek zelfs mee, dat is echt leuk.”

- Hoe is dat platencontract eigenlijk tot stad gekomen?
“Een goede kennis in de muziekwereld, Wally Mckey, zei tegen me: ‘Ik heb hier een nummer, dat is wel wat voor jou’. Ik ben toen naar ‘m toe gegaan en heb naar het nummer geluisterd. Ik zong het in en ze waren er gelijk helemaal waus van. Hij is er toen mee naar de Belgische platenmaatschappij Deschuyteneer & Van Mouffaert Publishing Group gegaan. Die waren er ook gek van en ze wilden ‘m uitbrengen. Het nummer is nu in een nieuw jasje gestoken en is wat sneller geworden.”

- Het nummer 'Pak Me Dan' komt ook uit in drie Engelstalige landen. Begrijpen ze de tekst daar?
“Het is speciaal voor alle Nederlanders die daar wonen, daarom is dat. Ik wist dat ook niet, de platenbaas zei dat het zo ging.”

- Zie je dit als het begin van een echte zangcarrière?
“Ja, zeker weten. Het is een hele goede opstap. Zo’n kans krijgen er niet veel. Verder wil ik ook m’n manager Chris Jalhay en Daniëlle bedanken voor alles wat ze de afgelopen maanden voor me hebben gedaan.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12