Tegenvaller bij Dock van Delft: gezondheidscentrum laat nog even op zich wachten

Algemeen

DELFT – De woningen zijn opgeleverd, maar de begane grond staat nog leeg. Bij Dock van Delft is het nog wachten op met name de invulling van het gezondheidscentrum.

En dat is een tegenvaller voor directeur Marja van Leeuwen van woningbouwcorporatie Vidomes. Zij had namelijk toch al stiekem gehoopt verder te zijn met de invulling van het gezondheidscentrum. Aan de Ezelsveldlaan zijn de woningen en appartementen van het seniorencomplex immers al opgeleverd en zitten de bewoners er inmiddels zo goed als warmpjes bij. 

Op maandagmorgen leggen bouwvakkers, vanaf een zonnig balkonnetje gadegeslagen door enkele bewoners, de laatste hand aan de bestrating. Op de vraag aan bewoners of zij al weten wanneer de begane grond in gebruik kan worden genomen, wordt heftig nee geschud. “Je kan beter even met Vidomes bellen”, is het korte en krachtige antwoord. “We hebben geen idee.” 

“De begane grond”, zo laat Van Leeuwen weten, “is deze week door de aannemer aan Vidomes opgeleverd, maar is nog niet gebruiksklaar. Het is als casco opgeleverd, maar het zal nog drie tot vier maanden duren voordat alles klaar is. Het is anders dan bij woningen. Daar kan je in principe zó in, dat wordt gebruiksklaar opgeleverd. Hier moeten nog rioleringen en leidingen worden aangelegd.”

Binnen een jaar
Vidomes wil in Dock van Delft behalve een zorgpost en een ontmoetingsruimte (zie kader) graag een gezondheidscentrum vestigen, maar de onderhandelingen daarover zijn nog niet afgerond. En dat valt Van Leeuwen toch een beetje tegen. “Ik had gehoopt dat we verder zouden zijn, maar op dit moment is dat niet zo.” In het gezondheidscentrum zou onder meer een huisartsenpraktijk gevestigd kunnen worden, maar is er ook plaats voor andere eerstelijnszorg.” 

Van Leeuwen kan nu nog niet zeggen waar de onderhandelingen op ‘hangen’ en wanneer die afgerond zouden kunnen gaan worden, maar ze laat wel weten dat er een aantal geïnteresseerden is. “Maar zij hebben eerst nog andere dingen te regelen alvorens ze naar Dock van Delft verhuizen. Maar ik ga er vanuit dat het gezondheidscentrum er komt. Over een half jaar moet duidelijk zijn of dat ook gebeurt”, zegt Van Leeuwen, die verder laat weten geen toezeggingen te kunnen doen. Een ander scenario, mochten onverhoopt geïnteresseerden de stap naar Dock van Delft niet maken, is er nog niet. “Ik ga er gewoon vanuit dat het er komt en dat we over een jaar een gezondheidscentrum in Dock van Delft hebben”, aldus Van Leeuwen. 

Pieter van Foreest in Dock van Delft
De Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest gaat ook in Dock van Delft zorg en diensten verlenen aan ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen. Er komt thuiszorg, maar ook verzorgingshuiszorg tot aan verpleeghuiszorg toe. Verder komen er onder meer een inpandige zorgpost en een ontmoetingsruimte. Die ruimte krijgt een buurtfunctie; niet alleen de bewoners van Dock van Delft, maar ook ouderen uit de binnenstad kunnen er gebruik van maken. De levering van het zorg- en dienstenpakket zal in samenwerking met Stichting Ouderenwerk Delft en Woningcorporatie Vidomes plaatsvinden. (Bron: www.dockvandelft.nl). (MdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12