Science Centre pakt uit tijdens de voorjaarsvakantie

Algemeen

DELFT - In de voorjaarsvakantie zijn er in het Science Centre bijzondere dingen te beleven. Dat begint dit weekend al.

Op zondag 27 februari kan de bezoeker van het Science Centre presentatrice Mylène van het School-tv-programma ‘Nieuws uit de natuur’ ontmoeten. Zij zal handtekeningen uitdelen en assisteren in de knallende Fun Science Show. Tijdens deze show draait het om droogijs-experimenten. Droogijs is CO2 met een temperatuur van -79 graden Celsius. Kinderen maken onder begeleiding kennis met de eigenschappen van droogijs. De show is op zaterdag 26 en zondag 27 februari en zaterdag 5 maart en zondag 6 maart vanaf 14.00 uur te bezoeken. 

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er ook diverse workshops. Dreamteam Formula Zero, dat bekend is van de waterstofkart, verzorgt een workshop waar kinderen racen met model-waterstof-autootjes. In de workshop solderen gaan kinderen zelf aan de slag en maken ze bijvoorbeeld een temperatuuralarm. De Racen met gist-workshop laat op een simpele manier de werking van biobrandstof zien. 

Alle dreamteams van de TU Delft presenteren zich aan de bezoekers. Het Human Powerteam bouwt bijvoorbeeld de snelste fiets ter wereld die 133 kilometer per uur kan rijden en geeft een voorproefje van dit speciale ontwerp. Het Dreamteam Novabike legt uit hoe hun motorfiets op bio-ethanol werkt. En ook studenten van de Dreamteams Ecorunner, Formula Student, Nuna en de Solarboat zijn aanwezig.
Kijk voor meer informatie op www.sciencentre.tudelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12