Boekhandel klaar voor Boekenweek

Algemeen

DELFT – Boekhandel Ben Kempers in de Hoven Passage (Troelstralaan 43/47) staat van woensdag 12 tot en met zaterdag 22 maart in het teken van de Boekenweek 2008. Het centrale thema tijdens deze 73ste editie is Ouderdom.

Deze Boekenweek heeft dan ook de benaming ‘Van oude menschen, de derde leeftijd en de letteren’ gekregen. Het Boekenweekgeschenk, dat iedereen in deze periode bij besteding van ten minste 11,50 euro aan Nederlandstalige boeken cadeau krijgt, is geschreven door Bernlef en getiteld ‘De pianoman’. 

Het Boekenweekessay is van de hand van Renate Dorrestein. “De derde leeftijd is de periode na je zestigste, een periode waarin volop wordt geleefd”, verduidelijkt Johan Kempers het motto van deze Boekenweek. “Ouderdom is binnen de literatuur een thema van alle tijden. De Stichting CPBN ziet deze editie als een ode aan die levensperiode.” 

Het motto ‘Van oude menschen, de derde leeftijd en de letteren’ is ontleend aan de in 1906 verschenen roman ‘Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan’ van Louis Couperus. De schrijver laat hierin een vrouw terugblikken op haar leven. Recente titels met als thema ouderdom zijn ‘Op slot’ van Bernlef zelf, ‘Het satijnen hart’ van Remco Campert en ‘Alleman’ van Philip Roth. Op zondag 16 maart rijden er twee NS-treinen met jazzmusici door het land. Bernlef is gastprogrammeur van dit programma, dat met een concert op Station Bijlmer in Amsterdam wordt afgesloten. Deze dag geldt het Boekenweekgeschenk ‘De pianoman’ als gratis vervoersbewijs in de trein. Telefoon: (015) – 285 54 76.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12