Sommige klanten blijven een uur de dieren bekijken

Algemeen

Anneke en Aad Holierhoek bieden in De Hooipolder aan alle huisdiereigenaren een groot assortiment dierbenodigdheden.

DEN HOORN – Een winkel voor dierbenodigdheden vind je nergens op zo’n toepasselijke plaats als deze. Bij De Hooipolder koopt u de artikelen voor uw huisdier in het decor van de voormalige boerderij van Aad en Anneke Holierhoek aan de Rijksstraatweg.

Hoewel de koeien en varkens van het boerenbedrijf al een tijdje verdwenen zijn, lopen er toch nog genoeg dieren rond op het terrein in deze landelijke omgeving. Sommige klanten blijven wel een uur om de dieren te bekijken. “Dat geeft onze winkel wel een meerwaarde”, zegt Anneke. ”En klanten vinden het ook heel aantrekkelijk dat ze voor de deur kunnen parkeren. Dat is heel makkelijk bij het inladen.” 

Behalve de winkel in diervoeders (waarvoor de huisdierenafdeling van de toenmalige mengvoederfabriek Van der Ende werd overgenomen) zijn er in de boerderij sinds 1993 ook een pensionstalling voor paarden en pony’s en een borduurshop gevestigd. “Maar de meeste mensen komen hier voor de diervoeders”, zegt Aad. “We hebben een standaard assortiment van een aantal merken en verder alles waar de mensen om vragen.” 

Paardenvoeders van het merk Havens, honden- en kattenvoeders van het merk Vobra Carocroc en duiven- en vogelvoeders van Garvo. Dit zijn de belangrijkste merken, maar alles wat er tussenin zit is ook te verkrijgen. “Daarnaast zijn er natuurlijk de nodige levende dieren”, zegt Anneke. “Konijnen, cavia’s, wat vogels en ook alle spullen die nodig zijn om een huisdier goed te kunnen houden. Om maar wat te noemen: kooien, voederbakken, speeltjes voor de hond en de kat en ruitersportartikelen. We verkopen zelfs nog boerenklompen en laarzen, schoppen en bezems en kruiwagens.” In het familiebedrijf van Aad en Anneke helpen ook hun zoons en dochter regelmatig een handje mee. Wist u trouwens dat het op 4 oktober weer Dierendag is? Iedereen die iets moois voor zijn geliefde huisdier komt kopen, kan iets leuks tegemoet zien. Dus let op de aanbieding!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12