Afbeelding

Afvallers lijst Bekendste Delftenaren vonden het toch een eer op de lijst der lijsten te vertoeven

Algemeen

Editie: Week 49, Jaargang 22 |

Fabian Stoelinga.

DELFT – De stembussen zijn geopend! Sinds vorig weekend kunt u stemmen op de personen die volgens u de Bekendste Delftenaar 2014 moeten worden. In deze krant wordt komende weken uiteraard uitgebreid stilgestaan bij deze verkiezing voor de Lijst der Lijsten.


Deze week spraken we drie Delftenaren die vorig jaar niet meer in de Top 100 terug te vinden waren. Zoals Magda den Dulk van Inloophuis Debora, die vanaf plaats 87 uit de lijst duikelde. En tennisleraar Fabian Stoelinga die vanaf plaats 93 in het niets verdween. Peter Brehm stond ooit op een mooie 34ste plek, maar ook hij verdween vorig jaar plots uit de lijst.


Wel leuk
Magda den Dulk, belangrijke schakel in het PR-team van Inloophuis Debora, begreep er helemaal niets van. “Kijk, je doet het er natuurlijk niet voor, maar het is wel leuk als mensen waarderen wat je doet. Het is niet echt belangrijk, maar het streelt je wel.” Magda dankte haar 87ste plaats op de lijst van 2013 aan haar inzet voor Debora, het inloophuis voor kankerpatiënten waar zij naast gastvrouw ook een belangrijke steen bijdraagt aan de middelenwerving en de PR. “Als dochter van een winkelier zit dat werven van middelen in mijn bloed. Het is allemaal heel belangrijk voor het voortbestaan van Debora en daar zet ik me graag voor in.”
Of Magda komend jaar haar rentree maakt in de lijst der lijsten? “Geen idee, maar ik zou het wel heel leuk vinden om er weer op te komen want nogmaals, het is fijn te merken dat mensen je inzet waarderen.” Wie de Delftenaar van 2014 moet worden, Magda moet er zwaar over nadenken. “Eigenlijk ga ik heel erg voor de mensen die zich op de achtergrond inzetten. Dat kunnen buren zijn die voor buren zorgen of de talrijke mantelzorgers die bijna dag en nacht in de weer zijn. Weet je wat, het zal wel niet kunnen maar voor mij mag ‘De Mantelzorger’ bekendste Delftenaar worden. Als eresaluut aan al die helden die op de achtergrond het leven van mensen die het slecht hebben getroffen draaglijk houden.”

Gelobbyd
Tennisleraar Fabian Stoelinga viel vorig jaar vanaf plaats 93 uit de lijst der lijsten. “Ik had best wel gelobbyd om op de lijst te komen. Bij mijn vader thuis hadden we het daar best wel vaak over en het speelde net in de tijd van zijn rechtzaak. Ik heb toen wel wat mensen om me heen benaderd met de vraag:  ‘Vul dat formuliertje even in en zet mijn naam er ook een keer op. Nou, dat heeft dus wel gewerkt. Vorig jaar ben ik daar helemaal niet mee bezig geweest en dan verdwijn je dus van de lijst. Natuurlijk is het leuk om erop te staan. Er werd nog wel eens een opmerking over gemaakt. Nu sta ik wel vaker met een stukje in de krant vanwege het tennissen en mijn tennisschool. Die stukjes knip je uit en die bewaar je. Zo ook Delftse Top Honderd. Wie het dit jaar moet worden zou ik eigenlijk niet zo één twee drie weten. Er zijn mij niet zoveel Delftenaren opgevallen. Omdat ik in de sportwereld zit zal het wel waarschijnlijk een sportman of -vrouw worden, maar ik moet me er echt in gaan verdiepen.” 

Slapeloze nacht
Peter Brehm was voor het eerst sinds jaren vorig jaar niet meer in de top honderd van Bekendste Delftenaren terug te vinden.  “Ik heb er een slapeloze nacht van gehad”, zegt hij met een schaterende lach. Om te vervolgen: ”Gekheid  natuurlijk, maar ik zal niet ontkennen dat ik het leuk vond op de lijst te staan. Ik vind het een eer.  In de Carnavalswereld was het elk jaar, als de lijst bekend was, een feest om te zien wie er het hoogst was geëindigd. Hoe ik er ooit op ben gekomen is mij een raadsel. Ik heb in elk geval nooit gelobbyd, maar uiteindelijk schopte ik het toch tot plaats 34.” Brehm heeft een uitgesproken favoriet voor de editie van 2014. “Ik vind dat Aad Meuleman de hoogste eer wel eens een keer verdient. Als je ziet wat die man allemaal voor Delft doet, hij steekt elke keer weer zijn nek uit voor Delft en de Delftenaren en dat mag best een keer beloond worden wat mij betreft. Ik zal het in elk geval nooit meer worden want als je er een keer uitgeknikkerd bent dan kom je natuurlijk nooit meer terug.”


Wie z’n stem wil uitbrengen, kan dit nog tot maandag 22 december doen via www.delftopzondag.nl/bekendstedelftenaar2014

 

 

Ook zij duikelden vorig jaar uit de Top Honderd:


Ondernemer Hans Zonneveld (99)
Notaris Wim Dröge (97)
Ondernemer Jeroen de Bruin (96)
Websitebeheerster Jeanne Bouwmeester (94)
Horeca ondernemer Henry Lander (91)
Ondernemer Willem Overgaag (90)
Gastheer Jack Steijger (89)
Ondernemer Peter Smit (85)
Marketingdeskundige Evelien van der Kruit (83)
Ondernemer Dolf Nowee (78)
Oud-Wethouder Saskia Bolten (58)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12