Hoe is nou met ...

DELFT – Geen betere maand om op het afgelopen jaar terug te blikken dan de maand december. Dus vroeg Delft op Zondag aan Bart Wesseling, de dansschoolhouder die dit jaar zijn geliefde gebouw zag wijken voor de Spoorzone: Hoe is het nou?

- Hoe is het nou?
“ Wel goed eigenlijk. De vergunningen voor de nieuwe permanente locatie in het oude Techniekmuseum aan de Ezelsveldlaan zijn rond. Begin volgend jaar gaat de verbouwing beginnen en dan kunnen we er in september in. Net voor het nieuwe cursusseizoen. Bovendien ben ik blij dat we niet veel leerlingen verloren hebben. Daar waren we vooraf wel bang voor. De twee tijdelijke locaties zijn mooi, maar ze hebben allebei een duidelijk nadeel. De locatie aan de Voorstraat heeft te weinig parkeerruimte, de locatie in het Event Plaza in Rijswijk ligt te ver buiten de binnenstad. Gelukkig hebben we veel trouwe bezoekers die al jaren bij ons dansen.”
- In Delft op Zondag vertelde je afgelopen mei dat over een maand de verbouwing zou beginnen. Het is inmiddels zeven maanden verder. De vergunningen gingen dus niet zonder slag of stoot?
“ Nee, inderdaad, die hebben jaren geduurd. Ook dit jaar duurde het weer langer. Al die procedures hebben veel van me gevergd. Wat een geduld heb je daarvoor nodig. Kijk, je hoort alleen de negatieve berichten, maar niet iedereen is tegen. Er zijn ook mensen die het leuk vinden dat er een dansschool komt. De zwartkijkers echter blijven maar doorgaan. Aan de andere kant begrijp ik hen wel. Hiervoor was het gebouw in gebruik als museum. Tja, dan geeft alles meer geluid. De overlast zal echt meevallen. In de Houttuinen hebben we in 70 jaar geen enkele klacht gehad.”

- De oude dansschool aan de Houttuinen werd dit jaar gesloopt. Hoe was dat voor jou?
“ Dat was heel naar om te zien. Ik liep als kind al rond in dat gebouw. Mijn opa begon er ooit de dansschool in 1939 en we hadden er kort geleden ons jubileum gevierd. Ik heb echt afscheid moeten nemen van het gebouw. Tijdens de sloopwerkzaamheden ging ik elke dag langs. Steeds was er weer een stukje af.”

- Heb je een aandenken uit het pand meegenomen?
“ Ik heb een paar parkettegeltjes van de dansvloer bewaard. We hebben expres geen groot aandenken meegenomen. We willen ons richten op de nieuwe start. Hoofdstuk gesloten. Hoewel, steeds als ik langs die kale plek rijd, moet ik er even aan denken. Het was makkelijker geweest als we direct het oude Techniekmuseum hadden kunnen betrekken.”

- Wat was het mooiste moment van 2010?
“ Dat is een makkelijke vraag. Het moment dat alle vergunningen voor de nieuwe locatie rond waren. We hebben er een glaasje champagne op gedronken.”

- Hoe kijk je terug op 2010?
“Als een zakelijk toch succesvol jaar. Een jaar dat het uiterste van mijn geduld vroeg, maar me ook geleerd heeft hoe flexibel we zijn. Als je in moeilijke omstandigheden de goede oplossingen voor je bedrijf kunt vinden, geeft dat veel vertrouwen. Ik werd ook wel een beetje immuun voor al die procedures op een gegeven moment. Je gaat gewoon door met werken. Door het enthousiasme van je leerlingen vergeet je de tegenslagen. Ook zij kijken uit naar de nieuwe locatie in het Techniekmuseum. Volgend jaar komt die fantastische locatie er echt. Het is een bijzonder monumentaal pand, en de inrichting wordt schitterend… Wat drinken op de vide, kijkend naar de mensen die op de vloer onder je dansen… Wij kijken er naar uit!” (LT)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1