Huis te koop: Voordijkshoorn 32, Den Hoorn

Algemeen

Heel veel ruimte en licht in mooie twee-onder-één-kap-woning DEN HOORN – Carolien Platell en haar man Loek hebben ooit tegen elkaar gezegd nooit Den Hoorn te zullen verlaten. Toch gaat dat er nu van komen, als ze een vrijstaande woning op een unieke plek aan de Lookwatering betrekken.

“Sinds de ruilverkaveling is dat Delfts grondgebied, maar het zal voelen of we nog gewoon in Den Hoorn wonen”, zegt Carolien. In 1994 kwam ze met haar man en twee dochters (nu negentien en zestien) in deze mooie twee-onder-één-kapwoning wonen. Het is een heel ruim huis met een tuin die ligt op het zuiden. “Hierdoor is het in de woonkamer altijd heerlijk licht”, zegt Carolien. “Ook in de winter heb je daar veel voordeel van.” 

Ze zijn de eerste bewoners en ze hebben in de loop der jaren steeds wel iets aan het huis opgeknapt. Hierdoor ziet het hele huis er zeer goed onderhouden uit. “Het vaste parket van beukenhout in de woonkamer hebben we bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden helemaal geschuurd en opnieuw gelakt.” 

De woonkamer is zo groot, dat je gerust kunt spreken van een living. De totale oppervlakte is 40 vierkante meter. Aan de straatkant is de luxe Siematic keuken met diverse inbouwapparatuur. “We hebben een granieten aanrechtblad laten maken”, vertelt Carolien. 

Aan de achterkant van de kamer kan de keurig verzorgde, 8.40 meter brede achtertuin worden betreden. De tuin heeft een gazon en meerdere terrassen en vlonders. Er is een achterom. “De tuin ligt heel vrij”, vervolgt ze. “Er is veel groen en we hebben daarom geen inkijk. Voor kinderen is het ideaal, want de tuin grenst direct aan een speeltuintje.” 

Op de begane grond is verder een inpandige garage (5.83 bij 2.79 meter), die ook te betreden is via de hal. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers van respectievelijk 4.30 bij 2.68 meter, 3.00 bij 5.06 meter en 3.00 bij 5.06 meter. De kamer boven de garage is voorzien van een dakvenster en heeft extra bergruimte achter de knieschotten. De badkamer is modern vormgegeven en is uitgerust met een douche, een ligbad, een designradiator en een wastafelmeubel. Op de overloop is een apart toilet. “Boven de slaapkamer op de tweede verdieping hebben we een vliering laten maken, waar je via een vlizotrap op kunt”, vertelt Carolien. “We hebben hier ook een dakkapel laten plaatsen.” 

De kamer is 4.30 bij 3.06 meter. Op de overloop is de opstelplaats voor de CV-combiketel. “Het is fijn dat je in deze buurt altijd de auto kwijt kunt”, zegt Carolien. “Wij kunnen onze twee auto’s voor het huis zetten. Het is prettig dat hier geen doorgaand verkeer rijdt. Hoewel dit een deel met nieuwbouw is, blijft het toch dorps en gezellig.”
De woning ligt vlakbij het mooie Hof van Delftpark, met daarachter diverse sportvelden. Ook de uitvalswegen zijn snel bereikbaar. Met de fiets kun je ook snel in Delft zijn.

De vraagprijs voor deze woning is € 495.000,-- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) - 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12