Even bellen met... Alex van Leeuwen, Raadslid voor de VVD in Delft

Algemeen

De poller aan de Oude Langendijk in Delft, die overigens al een tijdje buiten gebruik is, mag van deze Delftse liberaal zo snel mogelijk verdwijnen.

-Waarom moet ie weg?
Omdat ik denk dat er een betere plek voor is te vinden, namelijk om het hoekje, op de Burgwal.

-Waarom is dat daar beter?
Op die manier heb je geen gekke situaties meer met die touringcars, want die kunnen dan gewoon doorrijden tot het Blauwe Hart en daar keren. Ook de invaliden-parkeerplaatsen zijn dan bereikbaar zonder dat je door de poller heen moet. En de Markt houd je autovrij, want vóór de Markt staan ook pollers. Er verdwijnt wel een stukje autoluw gebied tussen het Oosteinde en de Markt, maar dat vind ik niet zo erg.

-Hoe is het trouwens met de pollerperikelen op de Oude Langendijk?
Nou ja, die doet het nog steeds niet en zo lang dat niet is opgelost, kan ie ook niet worden verplaatst. Kijk, als de poller straks werkt en het gaat allemaal goed, dan heb ik niets te vertellen. Ik geef de Gemeente nog even de kans om het goed te doen, maar als het niet werkt, dan is mijn idee toch een betere oplossing, vind ik.

-Enig idee wat de kans van slagen is?
Ik heb het idee al een keer ingebracht en toen deed het College het af als onzin. Maar als de poller straks niet naar behoren werkt, kom ik er gewoon op terug. (MdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12