Stanislascollege Pijnacker heeft de beste havo-afdeling van Zuid-Holland

Algemeen

Editie: Week 50, Jaargang 22 |

PIJNACKER – Stanislascollege Pijnacker heeft de best presterende havo van Zuid-Holland als gekeken wordt naar de examencijfers; zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van professor Jaap Dronkers. Directeur Swen Zuiderwijk kan niet anders dan tevreden zijn.

– Was de uitslag voor jullie een verrassing?
“Een beetje, maar ook niet helemaal. We weten dat we al jaren goed scoren in dit onderzoek en dit jaar heeft men blijkbaar gekozen voor een gemiddelde score over drie jaar. Als je dan niet elk jaar de beste bent, maar wel bovenin meedraait, betekent dat dat de kans dat je als beste eindigt groter is. Overigens doen we het niet alleen met de havo heel goed. Het vwo had dit jaar een gemiddelde score van 8,7, maar dat kwam mede door de 10 van afgelopen schooljaar. Verder scoren we met de mavo een 7,2 en ook dat is een goede prestatie in deze regio.”

– Wat is jullie geheim?
“Daar heb ik het toevallig met onze teamleider havo over gehad. Ik denk dat het komt doordat we, ondanks dat we best een grote school zijn, de leerlingen het gevoel geven dat ze gekend worden. De begeleiding is, mede doordat ze zich vooral binnen één vleugel van de school begeven, persoonlijk en sterk. Wij denken dat dat ten goede komt aan de resultaten. Daarnaast hebben we natuurlijk een heel goed team met geweldige mensen. Daar zijn we trots op!”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12