Nota Bene ziet vanwege het beperkte budget af van organisatie Koninginnedag

Algemeen

DELFT – Koninginnedag wordt dit jaar tóch door het evenementbureau van Herman Weyers georganiseerd. Dit omdat de Gemeente Delft en Nota Bene Communicatie en Evenementen het uiteindelijk niet eens zijn geworden.

Na het indienen van de offertes voor Koninginnedag koos de Gemeente er in eerste instantie voor om met Nota Bene in zee te gaan. Begin februari liepen de onderhandelingen vast en klopte de Gemeente bij Herman Weyers aan met de vraag of hij het niet weer wilde organiseren. Afgelopen dinsdag tekende Weyers de overeenkomst. 

De redenen voor Nota Bene om van de opdracht af te zien kunnen vooral worden gezocht in de financiële hoek. Met het budget van 25.000 euro zegt Robin Verschoor van Nota Bene geen waardig programma met grote artiesten op poten te kunnen zetten. Want, zegt hij, voor het boeken van een bekende artiest ben je al gauw 10.000 euro kwijt. “De Gemeente wil een feest als een Ferrari maar er is een budget voor een Lada”, zegt Verschoor. “Wij wilden er wel een Volkswagen van maken, maar met ons alternatieve plan voor de invulling van Koninginnedag was de Gemeente het niet mee eens.” 

Volgens Verschoor wil de Gemeente Delft een evenement dat moet concurreren met het Museumplein in Amsterdam, maar stellen zij hier beperkte middelen voor ter beschikking. Ook bij de Delftse ondernemers valt het volgens hem niet mee om sponsorgelden binnen te krijgen. “Die zijn evenementenmoe, hen wordt iedere keer weer om een bijdrage gevraagd. Bovendien voelen zij niet zo de behoefte om mee te betalen terwijl het die dag toch wel druk is in de stad.” Robin Verschoor zegt het ‘jammer’ te vinden dat de organisatie niet meer bij Nota Bene ligt. 

Herman Weyers maakt niet zo’n punt van het vrij beperkte budget van 25.000 euro. “In het verleden moesten we het altijd met 12.500 euro doen”, zegt Weyers. “Ik denk dat de Gemeente er goed aan heeft gedaan om dat bedrag te verdubbelen. Ze willen grotere artiesten boeken, dan is 12.500 euro écht te weinig.” Met 25.000 kan Weyers wel uit de voeten. “We gaan het er gewoon voor doen”, zegt hij optimistisch. “En ik denk dat de ondernemers rond de Markt ook weer enthousiast gaan meedoen.” Ook Weyers kan zich vinden in de theorie dat veel ondernemers er niet om staan te springen om in de buidel te tasten voor een evenement waar toch wel veel mensen op afkomen. “Het zal ook geen duizenden euro’s opleveren”, zegt hij, “maar ik verwacht wel dat ze meedoen.” 

Omdat het pas sinds dinsdag zeker is dat het Evenementenbureau Delft Koninginnedag gaat organiseren, is het voor Weyers vrij kort dag. Veel artiesten staan inmiddels al elders geboekt en vrijwel alles moet nog geregeld worden. Het is voor Weyers geen reden tot paniek. “Het wordt lastig, ja, maar we hebben twintig jaar ervaring in het organiseren van Koninginnedag, dus ik denk dat dat wel goed komt. We gaan het gewoon doen en we gaan er een mooi feestje van maken”, besluit hij. 

In een reactie op het afhaken van Nota Bene en het terugvallen op Herman Weyers' Evenementenbureau zegt een woordvoerder van de Gemeente: "Wij kunnen en willen hier nog niet op reageren. We wachten eerst de Commissievergadering van donderdag a.s. af. Dan staat ook dit punt op de agenda. Tot die tijd willen we er nog even nites over kwijt." (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12