Delvenaar in Beeld... zondag 20 december

Algemeen

Pieter Wubben (48), beddenopmaker, vrijwilliger en overblijfkracht

- Wat ben je aan het doen op de Loevesteinplaats?
Ik ben overblijfkracht op de Freinetschool en vanavond hebben we daar een Kerstdiner. Voor de gezelligheid ben ik er ook bij. 

- Hoe ben je overblijfkracht geworden?
Mijn moeder is een tijd overblijfjuf geweest. Als zij op vakantie ging, bijvoorbeeld naar mijn broer in Zwitserland, dan nam ik vaak haar baan over. Op een gegeven moment viel ik drie weken voor haar in en dat beviel goed. Toen is mij gevraagd of ik permanent wilde blijven en nu ben ik twee keer per week overblijfmeester. Ik pas dan een uur op de Stokrozen, dat is groep 4/5 van juf Daniëlle. 

- Heb je nog iets leuks gedaan?
Ik heb een tijdje geleden een groot feest gegeven. Ik heb een stuk van mijn tuin verkocht en dat leverde aardig wat geld op. Van dat geld heb ik een feest gegeven in Café Sport. Het was een enorm geslaagde avond. Zelfs de familie van een ex-vriendin uit Ierland was er. Dat betekende veel voor me. 

- Wat is je nieuws van de week?
Afgelopen week is er een rapport verschenen over de Noord-Zuidlijn. Hieruit bleek dat ze in het begin niet wisten waar ze aan begonnen. Ik vraag me nu af of ze dat in Delft bij de aanleg van de Spoortunnel wèl weten…

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12