Hoogst exclusieve sieraden in Aziatische geschenkenwinkel

Algemeen

De artikelen bij Xue Mei’s arts & crafts, de oudste Aziatische geschenkenwinkel in Delft, kenmerken zich door authenticiteit en kwaliteit. Zoals de zelfontworpen zilveren sieraden en de originele Chinese kasten.

DELFT – Authenticiteit en kwaliteit zijn de sleutelwoorden die gelden bij Xue Mei’s arts & crafts. De originele Aziatische geschenkenwinkel van Xue Mei Dijkstal aan het Vrouwjuttenland 21 heeft sinds de opening in 1993 dan ook een uitstekende naam verworven in Delft. Authenticiteit en kwaliteit, hoe komen die twee dan tot uitdrukking?

In de zilveren sieraden bijvoorbeeld, die mooi in diverse vitrinekasten gepresenteerd worden. De meeste van deze prachtige sieraden zijn door de Chinese Xue Mei zelf ontworpen. “Ze zijn dus anders”, zegt ze. “Er zijn sieraden mèt en zonder halfedelstenen. Mijn ontwerpen laat ik in China en India maken, waardoor ik ze hier in de winkel tegen een betaalbare prijs kan verkopen.” 

Ook bijzonder in het aanbod van Xue Mei’s zijn de Chinese kasten, die allemaal rechtstreeks vanuit China worden geïmporteerd. Dit zijn geheel nieuwe kasten, maar wel allemaal volgens de aloude Chinese traditie gemaakt. “De kasten zijn niet goedkoop, maar je kunt er wel je hele leven van genieten. Het is dus een kwestie van één investering, waar je vervolgens heel lang mee doet. Veel mensen kijken eerst naar de prijs, maar soms is dat dus helemaal niet verstandig.” Aan de wanden treft de bezoeker van Xue Mei’s verschillende schitterende tableaus met oude Chinese voorwerpen. Dit zijn niet zo maar voorwerpen, maar ze hebben allemaal een eigen symbolische betekenis. “Deze tableaus zijn zeer exclusief”, aldus Xue Mei. 

“De Boeddha’s in mijn winkel zijn altijd origineel, want ze komen echt uit China en Japan. De afbeelding klopt precies met die in de tempel.” In de rijkelijk gevulde, maar overzichtelijke winkel vindt u verder schilderijen, kisten en sieradendozen, wierook, Chinese en Japanse serviezen, bijouterieën, kimono’s en kleding. De winkel is dinsdag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur geopend. Telefoon: (015) - 215 99 68. Internet: www.xuemei.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12