Chevrolet HHR: the head or the heart?

Algemeen

DEN HOORN – In elke familie heb je wel iemand die anders is dan de rest. Dat is niet anders in het programma van Chevrolet. De HHR (Heritage High Roof) is een combinatie van een combi en een MPV met een sterke retro-look.

Volgens Sjef Kleyweg, van Chevrolet-dealer Auto’s Kleyweg, stelt deze auto je voor een klassiek dilemma: het verstand of het gevoel, the head or the heart. “De HHR is echt een sfeerauto, die in geen enkel ander rijtje thuishoort”, legt hij uit. “Hoewel het uiterlijk sterk aan het verleden doet denken, is de auto in technisch opzicht helemaal van deze tijd. En je moet lef hebben om in deze auto te rijden.” Naar verwachting zullen er in Nederland slechts 500 HHR’s rijden. 

Deze opvallende auto blijft dus zeer exclusief, echt iets voor mensen die een duidelijk statement willen maken. De auto werd al in 2005 ontwikkeld voor de Amerikaanse markt, maar komt nu ook naar Europa. Eind januari is de officiële aflevering bij een select aantal Chevrolet-dealers, maar de HHR staat nu al bij Auto’s Kleyweg. “Je moet gevoel krijgen voor deze auto”, zegt hij. “Dat krijg je ook vanzelf als je er inzit. Een gevoel van grandeur en nostalgie. Ik rook helemaal niet, maar bij deze auto zou je meteen een lange sigaar opsteken.” 

Het ontwerp van de HHR is van de Amerikaan Brian Nesbitt, die eerder voor Chrysler de PT Cruiser ontwierp. Nu heeft hij voor General Motors hetzelfde kunstje vertoond. De HHR lijkt op een typisch Californische surfmobiel, met de grille van een Chevrolet Suburban uit 1949 en de achterlichten van een oudere Corvette. De wielkasten zijn breed uitgebouwd en voor en achter verbonden door heuse treeplanken. In Nederland komt vooralsnog alleen de versie met 170 pk 2.4-benzinemotor op de markt. Deze LT-uitvoering (zowel met automaat als geschakeld) kost vanaf 29.495 euro. Standaard is deze versie uitgerust met airco, elektrisch bedienbare ramen en centrale deurvergrendeling, leren bekleding, stoelverwarming, cruise control, ESP, automatisch inschakelende verlichting en in hoogte verstelbare hoedenplank.

Auto’s Kleyweg
Woudseweg 134a
2635 CG Den Hoorn
(015) – 251 38 16
www.kleyweg.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12