Wat ik zeggen wil 27 juni

Algemeen

Even breed en even lang
DELFT - Het verbaast me altijd dat er niet veel meer mensen klagen over de bermen die worden gemaaid. Zodra het zonnetje schijnt en de bloemen boven de grond uitkomen, komt de Gemeente aan met zijn lawaaimotormaaiers. De stad ligt er weer keurig bij. Alles is opgebroken, maar de grassprietjes zijn allemaal weer even breed en even lang, net als in de fatsoenlijke jaren 50. Ik reed net naar huis, langs de Provincialeweg. Alles verdwenen, weg was het genieten van de bloemen in de bermen. En niet alleen daar, op de rest van mijn route ook. Ik begrijp het niet, maar het zal wel aan mij liggen...

Erna Kluivingh, Delft



Misleidende mededeling
DELFT – Er is middels een mededeling in de gemeentelijke berichten naar alle waarschijnlijkheid een misleidende mededeling gekomen over de bomenkap ter hoogte van het voormalige Gasthuis tussen de Provincialeweg en de Buitenhofdreef. Wat was hier werkelijk aan de hand? Men heeft een verkeersmaatregel voor bromfietsers genomen, waardoor bromfietsers diverse keren op een stuk route van 1 kilometer lang de rijweg worden opgestuurd. Op het punt van de bomenkap was een gevaarlijke – zelfs ondoordachte – situatie gecreeërd, waardoor bromfietsers tussen de bomen door de weg bijna op vielen. Dit tot schrik van veel automobilisten. Wat moest er nu dus gebeuren? De bomen stonden in het gezichtsveld, dus weg ermee! Nu blijkt dat de bomen doodziek zijn verklaard. Ze hebben de ‘iepziekte’ als titel meegekregen. Maar wat is dan de verklaring die ondergetekende van de bomenverwijderaars kreeg? ‘Mijnheer, het is levensgevaarlijk, dus daarom moeten ze worden gekapt.’ Daarom ga ik de gemeentelijke berichten maar eens anders beoordelen. Men moet bij voorlichting de werkelijkheid eerlijk aan de inwoners en belanghebbenden weergeven. In dit geval vertrouw ik de bomenrooiers meer dan de gemeentevoorlichting.

P. Penseur, Delft


Tekort Gemeente
DELFT - De Gemeente schreef dat het tekort van 9,5 miljoen euro is ontstaan door de tegenvallende verkopen van verschillende kavels. Nou, Gemeente Delft is ‘kennisstad’, maar niet op het financiële vlak. Er bestaat een spreekwoord: Verkoop de huid niet voordat de beer geschoten is. En even voor de duidelijkheid voor de leden van de Gemeenteraad, want anders snappen ze het niet: Geef het geld niet uit voordat het binnen is. Want heren en dames wethouders, dat hebben jullie wèl gedaan en zo ontstaan tekorten. En misschien is de spoortunnel een beetje te hoog gegrepen? Want de inwoner van Delft moet bloeden voor jullie misstappen en die zijn er al te veel gemaakt.

A. van der Kolk, Delft


Melden van lawaai (2)
DELFT – Ik wil een reactie geven op de ingezonden brief van de heer M. Hageman, over het melden van lawaai. Hij heeft inderdaad gelijk dat je via het electronisch formulier een melding kan doen bij de Gemeente Delft. Ik heb dit zelf al enige keren gedaan, ik heb alleen nu niet het idee dat er daar veel mee wordt gedaan. Zoals ook de laatste melding over geluidsoverlast van de Beestenmarkt. Ik kreeg toen bericht terug van de Gemeente en de piketdienst dat zij hier niets mee konden, omdat ik had verzuimd om precies aan te geven bij wie het vandaan kwam. Dat wist ik niet aangezien er een podium op het plein stond en ik niet weet wie dat regelt. De Gemeente weet dat wel, aangezien zij de vergunningen verstrekken. Er wordt totaal geen rekening gehouden met de overige bewoners. Mijn moeder woont in een ouderenwoning in de Maria van Reigersberghstraat en daar staan de ruiten te rinkelen in de sponningen. De bewoners daar moeten dus ook met warm weer de ramen en deuren dicht houden om nog een beetje tv te kunnen kijken. Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat rustig op je balkon zitten helemaal niet mogelijk is. Wat ook vreemd is, is dat er in de krant een melding staat over evenementen en dat dan de genoemde tijden niet kloppen. Er staat bijvoorbeeld dat er van 15.00 tot 18.00 uur een band optreedt, maar vervolgens staat er niets in over dat er dan nog even een soort van houseparty begint tot ruim 23.00 uur. Is daar dan ook een vergunning voor afgegeven? Ik krijg het idee dat de horeca toch wel een beetje de dienst uitmaakt hier in Delft, want waarom moet dat tegenwoordig allemaal zo hard en met enorme luidsprekers? En dat op zo'n pleintje met al die gevels, dat weerkaatst verschrikkelijk. Niet iedereen hoeft hier van mee te genieten. Ik hoop dat er ook eens aan de andere bewoners van Delft gedacht wordt, maar ben bang dat het ijdele hoop is.


R. Bakker, Delft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12