Even bellen met Klaas den Uijl

Algemeen

De 61-jarige Delftenaar leeft al vijftien jaar met een donornier en kan zich als gevolg daarvan slecht voortbewegen. Hij heeft daarom een invalidenparkeerkaart. Toen Den Uijl laatst met zijn vrouw ging wokken en geen invalidenplek kon vinden, zette hij zijn wagen om de hoek en trof hij na het eten een prent van 60 euro aan.

- Dat is een duur etentje geworden...
“Ja, daar kwam nog eens 60 euro bij, inderdaad.”

- Wat is gebeurd?
“Ze zijn daar bij het Minervaplein aan het renoveren. Bij de flat verderop is nu een nieuwe parkeerplaats, maar er zijn geen plekken voor invaliden gecreeërd. De dichtsbijzijndste invalidenparkeerplaats is bij de zij-ingang van De Hoven. Dat red ik niet, dat is me iets te gortig.”

- Dus parkeerde u om de hoek, met een prent van 60 euro als gevolg...
“Ja, maar die ga ik niet betalen. Ik ga er tegenin. Ik vind het niet normaal. We hadden geld gespaard om een keer samen te eten en dan ben je uiteindelijk 108 euro kwijt. Ik ga een verweerschrift schrijven en als de Gemeente het er niet mee eens is dan vind ik het ook goed, maar dan ga ik het hogerop zoeken. Het is toch van de gekke.”

- Vindt u dat er in dat stuk van de stad meer parkeerplaatsen voor invaliden moeten komen?
“Je hebt daar een computerzaak, een bakkerij en ook DSW zit daar. Het lijkt me toch dat er redelijk wat mensen daar komen om iets te kopen of af te geven? Als je er dan een parkeerplaats realiseert, leg dan ook één of twee plaatsen voor invaliden aan.”

- U gaat er voorlopig niet meer naartoe voor een etentje?
“We moeten nu eerst weer sparen voordat we weer wat kunnen doen.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12