Gastouders zijn er voor de kinderen, ViaViela is er voor de gastouders

Algemeen

Arja van der Pot: “Grootouders zijn een essentiële schakel in het leven van hun kleinkinderen.”

DELFT - In één van de smalste straatjes van het centrum van Delft, de Molstraat, is op nummer 3A Gastouderbureau ViaViela Delft gevestigd. Onder leiding van Arja van der Pot, franchisenemer van ViaViela B.V., is dit gastouderbureau sinds de start in 2006 uitgegroeid tot het grootste gastouderbureau van de regio.

Momenteel zijn er zo’n 350 gastouders aangesloten bij ViaViela Delft. Deze gastouders zijn eind 2010 allemaal geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, nadat ze in dat jaar allemaal hun diploma MBO 2 Zorg en Welzijn en hun Nikta-certificaat Eerste Hulp aan Kinderen hadden behaald. Dat is, vindt Arja van der Pot, een prestatie om trots op te zijn. “Zeker omdat de gemiddelde leeftijd van deze gastouders rond de zestig jaar ligt. Het zijn namelijk bijna allemaal opa’s en oma’s, die stuk voor stuk met veel liefde en deskundigheid als officieel gastouder op hun klein(kinderen) passen.” ViaViela komt op voor hun belangen en zag als eerste dat deze vorm van familiezorg ook subsidie verdient. 

Arja en haar medewerksters Anita de Jong en Esther Rozendaal bezoeken de gastouders twee keer per jaar, onder andere voor de verplichte jaarlijkse Risico Inventarisatie van de woning. Komende week wordt het team uitgebreid met een nieuwe medewerkster: Birgitta Einfeld. 

In het pand van ViaViela Delft vinden bovendien regelmatig praktijkbijeenkomsten Eerste Hulp aan Kinderen plaats. Arja vindt het fijn om dan veel van haar gastouders weer eens te ontmoeten. “Deze bijeenkomsten zijn uiteraard leerzaam, maar ook heel gezellig en gratis voor de eigen gastouders”, zegt ze. Ook staan er voor dit jaar weer Themabijeenkomsten voor de gastouders in de planning, waarover later meer informatie volgt. Bij ViaViela is uiteraard altijd ruimte voor nieuwe gastouders. Mochten ze nog niet over de juiste diploma’s beschikken, dan regelt ViaViela voor hen de opleiding. Arja: “Ons motto is niet voor niets: U bent er voor de kinderen, wij zijn er voor u.” 

Meer informatie over ViaViela is te vinden op www.viaviela.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12